על רקע שינוי המדיניות של משרד הבריאות והעלייה בהיקף התחלואה בזן האומיקרון של נגיף הקורונה, ישראלים רבים לא מדווחים על כך שנדבקו בנגיף. אנשים מבצעים בדיקת קורונה ביתית, אך ברגע שרואים כי הם חיוביים לנגיף, לא הולכים לבצע בדיקת PCR וממשיכים בחייהם כרגיל וכך מדביקים את סביבתם. מדובר בתופעה רחבה שתופסת תאוצה בתקופה האחרונה בעקבות הבלבול בהנחיות.
"אני יכול להגיד שזאת הזיה", סיפר ו', עובד בחברת היי-טק גדולה באזור המרכז, בשיחה עם N12. "כל אחד עושה מה שבא לו, אם מישהו אצלנו בחברה יוצא חיובי באנטיגן, מספיק שהוא יעשה עוד אחד או עוד שניים והוא ייצא שלילי". הוא הוסיף כי "אף אחד לא הולך לבדיקות PCR, כי אז אתה נכנס למערכת. בוודאות אני יודע על אנשים מהעבודה שלי שעושים את זה. פשוט לוקחים עוד בדיקה ועוד בדיקה עד שיוצאים באיזה בדיקה אחת שליליים ומשקרים על כולם. מה שהולך פה זה שוק".
גם ט', סטודנט באוניברסיטת אריאל סיפר על התופעה המדאיגה: "אנחנו בתקופת מבחנים כרגע והאוניברסיטה לא באמת מתחשבת בנו, מבחינתם מי שלא מגיע למועד של הבחינה יעשה אותה בסוף או באמצע סמסטר ב'. ככה שאף אחד לא מענין אותו כרגע, כולם פשוט מגיעים אם הם חולים או לא, כי האוניברסיטה לא מסכימה לעשות שום דבר באופן מקוון".
כמו במקרה חברת ההיי-טק של ו', סיפר ט' על אנשים שעושים את הבדיקות הביתיות, ולאחר שהן יוצאות חיוביות הם לא ניגשים לבדיקת PCR כנדרש, אלא יוצאים למבחנים למרות שהם חולים. "כמעט כל אוניברסיטת אריאל עושים ככה. פשוט עושים בדיקות, רואים שהם חיוביים ולא עושים עם זה כלום אחר כך", הסביר ט'. "לי היה בדיוק אותו סיפור, עשיתי בדיקה ביתית ויצאתי חיובי, פשוט השתדלתי להיות יותר בחדר שלי אבל כן נחשפתי לעוד אנשים, לשותפות שלי בדירה למשל. כולם באריאל ככה, האוניברסיטה אמרה לנו שמי שלא יגיע, ולא משנה מה הסיבה, לא יוכל לעשות עכשיו את המבחן, רק במהלך סמסטר ב', זה אבסורד".
גם י', צעירה ממרכז הארץ, סיפרה לN12: "גיליתי שאני חיובית לקורונה והחלטתי לא לספר לאף אחד. ביקשתי מחבר, רק לו סיפרתי, שלא יספר את זה לאף אחד. לא רציתי שיידעו". היא הוסיפה: "אני מתכוונת להחלים ולצאת בלי לעדכן אף אחד".