צניחה במספר החולים קשה: מספר חולי הקורונה שמצבם קשה ממשיך לרדת ועמד אמש (שלישי) על 489 בני אדם שמאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ. מדובר בירידה ניכרת ומתמשכת במספר החולים קשה בימים האחרונים ובפעם הראשונה אחרי חודש וחצי מספר החולים קשה נמוך מ-500. בכירי משרד הבריאות וראש הממשלה נפתלי בנט מעריכים שהגל הרביעי דועך ומגיע לסיומו, ושניתן לאשר הקלות נוספות בהגבלות.

מנתוני משרד הבריאות עולה כי שלשום אובחנו 1,678 חיוביים נוספים לקורונה. שיעור הבדיקות החיוביות עמד על 2.70%. מספר המונשמים עומד על 179, ומספר המתים עומד על 7,853. במנה השנייה חוסנו עד כה 5,662,909 בני אדם, ובמנה השלישית 3,606,065 בני אדם. מבין החולים הפעילים במצב קשה, 363 לא מחוסנים, 78 מחוסנים ללא מנת דחף ו-33 מחוסנים עם דחף.

ראש שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, התייחסה אמש ב"תוכנית חיסכון" לנתוני התחלואה שמציגים דעיכה של ממש בגל הרביעי ומפיחים אופטימיות בקרב בכירי המשרד. "כרגע בהחלט הנתונים מאוד מעודדים, הירידה משמעותית בחולים קשה וקריטי והסימן הוא שאנחנו צועדים לכיוון טוב". עם זאת, היא הבהירה כי יש להיזהר מקביעה שהגל מאחורינו כי "צריך לראות מה פתיחת שנת הלימודים עושה לנו".

כשנשאלה מדוע לפני כשבועיים עוד דיברו בכירי משרד הבריאות על הגבלת התקהלות וכרגע דנים בהקלות, השיבה: "ההשפעה של הבוסטר היא משהו שלא תמיד אפשר להעריך בצורה מדויקת וכשאנחנו בקצה גבול היכולת, למשל מבחינת מכשירי אקמו, אז צריך לקחת את זה בחשבון. ברגע שאנחנו רואים שמתחילה ירידה משמעותית, אנחנו לא נאחזים במה שאמרנו קודם - אלא מנתחים את הנתונים ומסתכלים קדימה".

לדבריה, ההקלות שדרשו המומחים בישיבת קבינט הקורונה בראשון היו אמורות להיכנס לתוקף בעוד שבועיים ולא מיד. באשר לשינוי מדיניות הבידודים בבתי הספר, הבהירה אלרעי-פרייס כי בכירי המשרד חושבים שיש להמתין עד לסיום הפיילוט במאות הכיתות שבהן הוא חל ורק אז להחליט אם לבטל את הבידודים, ולבצע בדיקות אנטיגן מהירות: "אם ראש הממשלה יחליט להתקדם גם בלי קשר לממצאים אז זו החלטה שלו. אנחנו כגורמי מקצוע צריכים לבדוק באיזו מדיניות אין הדבקות".

בריאיון ראשון אחרי המתקפה של ראש הממשלה בנט מעל בימת האו"ם בשבוע שעבר, ד"ר אלרעי-פרייס אמרה כי לא שקלה להתפטר מתפקידה למרות שנפגעה מהדברים. לדבריה, דבריו של בנט בניו יורק לא היו נעימים לאוזניהם של בכירי המשרד: "ציפינו לשמוע משהו אחר מעל בימת האו"ם. רצינו לשמוע על היוזמה שלנו ועל המהירות של הפעולות שלנו. ציפינו למשהו אחר אם מזכירים את מערכת הבריאות".

"לא שקלתי להתפטר משום שאנחנו במגפה עולמית", ציינה ד"ר אלרעי-פרייס. "היא קריטית ומתקדמת והמון דברים זזים ונעים. צריך לקבל החלטות ללא ודאות. אם אני יכולה להשתמש בידע שלי על מחלות אפידמיולוגיות ועל בתי החולים - זו שליחות מבחינתי".