ראש הממשלה נפתלי בנט אומנם הפציר בישראלים שלא לטוס למטרות שאינן חיוניות, אך גם הבוקר (שני) נרשמו תורים ארוכים בנמל התעופה בן גוריון, ו-35 אלף ישראלים צפויים לעלות היום על טיסות מישראל. התמונות מנתב"ג מצטרפות לנתוני ההדבקה המדאיגים שנחשפו אמש, שמהם עולה כי 529 חולים מאומתים שבו מחו"ל - ויצרו כ-300 שרשראות הדבקה ברחבי הארץ. יחד עם זאת, שר הבריאות ניצן הורוביץ הבהיר הבוקר אחרי הערכת מצב עם בכירי משרדו שאין כל כוונה לסגור את נתב"ג.

סיקור N12 על הקורונה בישראל:

בקבינט הקורונה רואים את המצב בשטח, ושוקלים כמה צעדים דרסטיים יותר בניסיון לסגור את הפרצות בגבולות ולבלום את עליית התחלואה: חובת בידוד לכל הישראלים שישובו מחו"ל; הרחבת רשימת המדינות האסורות לטיסה; והיתר לטוס רק למחוסנים ולמחלימים מקורונה. במערכת הבריאות עוקבים אחרי התחלואה בעולם וביקשו להיערך לאפשרות של סגירת נתב"ג אך בשלב זה אין כל כוונה לעשות זאת, כפי שאישר שר הבריאות.

עומסים בנתב
התורים בנתב"ג|צילום: n12

השרים מבינים שלנוכח נתוני ההדבקה הגבוהים בנתב"ג, יש להחמיר בהקדם את ההגבלות. מהמידע שהתפרסם, עולה כי 529 חולים מאומתים ששבו מחו"ל יצרו 300 שרשראות הדבקה. לדוגמה, ההדבקה ההמונית בעיר מודיעין נגרמה מחולה ששבה מיוון. תושבת העיר חזרה מהמדינה ולא נכנסה לבידוד, כך שיצרה שרשרת הדבקה של יותר מ-160 מאומתים.

במוקד תחלואה נוסף, בנימינה, משפחה שחזרה מארה"ב ולא הקפידה על בידוד הובילה לשרשרת הדבקה של 280 חולים. אירוע הדבקה נוסף שמקורו מחוץ לישראל הוא ההתפרצות החריגה בתל אביב, שהתחילה עם 6 בני משפחה ששבו מחו"ל. אף על פי שמרביתם היו מחוסנים, הם אובחנו כחולים מאומתים לאחר שנדבקו בחו"ל - ויצרו שרשרת הדבקה של 113 מאומתים וכ-600 מבודדים.

עוד עולה מהנתונים שהתפרסמו בסוף השבוע, כי ב-10 הימים האחרונים נכנסו לישראל 69 נדבקים. בראש המדינות "המדביקות": בריטניה עם 13 מאומתים; יוון עם 9; קפריסין וספרד עם 7 כל אחת; ארה"ב עם 5; טורקיה עם 4; אוזבקיסטן עם 3; בולגריה, רוסיה, צרפת והולנד עם 2 כל אחת; 8 מדינות נוספות עם מאומת אחד; ו-6 חולים שמקור ההדבקה לא נרשם.

נתב
נוסעים בנתב"ג, ארכיון|צילום: נתי שוחט, פלאש/90

למרות התורים הארוכים שמשתרכים היום בנתב"ג, מדובר במספר נוסעים נמוך בהשוואה לתקופה המקבילה בשנים הקודמות, אז עברו במקום מדי יום כ-110 אלף נוסעים. יחד עם זאת, הקורונה שינתה את המציאות ומספר הנוסעים היום גבוה ביחס לשבועות האחרונים. בין הנוסעים - אלפי משפחות עם ילדים שאינם מחוסנים, הנוסעות לחגוג את חג הקורבן בחו"ל. אחד היעדים הפופולריים הוא טורקיה.

נוסף על הצעדים בנתב"ג, שרי הממשלה ממשיכים לעסוק בהגבלות בתחומים אחרים, והבוקר כינס שר הבריאות הורוביץ דיון במתווה התו הירוק שיוצג השבוע בקבינט הקורונה. בדיון השתתפו גם שרת הכלכלה אורנה ברביבאי, שר התרבות חילי טרופר, בכירי משרד הבריאות, נציגי האוצר ונציג המל"ל. על פי המתווה המוצע, באירועים עם יותר מ-100 אנשים תידרש הצגת תעודת מתחסן, תעודת מחלים או בדיקת קורונה שלילית.

"בשלב זה אין כוונה להגביל את מספר המשתתפים באירועים, ולא לנקוט צעדים שיפגעו בפעילות המשק", הבהיר הורוביץ בפתח הדיון. "התו הירוק דרוש כעת כדי למנוע הגבלות שיפגעו במשק ובשגרת החיים בעתיד". בימים הקרובים ייפגשו השרים עם גורמים בענפי המשק השונים, שעליהם יחול התו הירוק.