פרסום ראשון: מחקר חדש שפורסם בכתב העת הרפואי הנחשב "Vaccine" מעלה חשש מסוים לגבי אופן הביצוע של החיסונים נגד קורונה. בעוד שהחיסון של פייזר ומודרנה אמור להינתן באופן תוך שרירי, חלק מהצוותים הרפואיים שביצעו את זריקות החיסון צבטו את כתף המתחסנים - ובכך מנעו מהמחט להגיע עד לשריר עצמו.
ד"ר נמרוד רחמימוב, מנהל המחלקה האורטופדית והיחידה לניתוחי עמוד שדרה במרכז הרפואי לגליל בנהריה, שם לב לתמונות בתקשורת של מבצע החיסונים בישראל. בחלק מהמקרים הוא ראה כי איש הצוות הרפואי שמבצע את החיסון תופס את הבשר של המתחסן ורק אז מזריק את החומר. הוא חשד כי באופן זה המחט לא מגיעה עד לשריר הדלתון שאליו היא אמורה להגיע בחיסוני MRNa, מה שגורם לכך שהחומר הפעיל לא מגיע ליעדו.
במחקר שהוביל יחד עם ד"ר אנה טשרניחובסקי, מומחית לאולטראסאונד ממחלקת הדימות של המרכז הרפואי לגליל, הוא בדק על 60 מתנדבים את המרחק בין העור לבין השריר עצמו - בניסיון להעריך את השפעת הצביטה בעת החיסון. המחקר, שנערך בשיתוף הפקולטה לרפואה של אוניברסיטת בר אילן בצפת, העלה כי בקרב 10% מהמתחסנים - החומר הפעיל לא מגיע ליעדו. המשמעות עלולה להיות שאותם אנשים לא חוסנו כראוי.
פרופ' גילי בר יוחאי, מנהלת המחלקה למחלות זיהומיות בשיבא תל השומר: "ההדרכה לצוות האחיות שהזריק הייתה מאוד מוקפדת, לכן זה מפתיע אותי. ממה שראיתי פה בשיבא, לא ראיתי שמזריקים בצורה לא נכונה. ההזרקה באמת צריכה להיות תוך שרירית ולא תת עורית, יש הבדל. בדרך כלל האחיות יודעות את זה. אני לא יודעת אם בדקו אם האנשים האלו פיתחו נוגדנים, אני לא מכירה את המחקר הזה".