בממשלה כבר החליטו באופן מוצהר שלא לייצר שום מגבלות רשמיות לחגי תשרי. ועדיין במשרד הבריאות פרסמו המלצות לאופן שבו יש לחגוג את ערבי החג הקרובים, כך פרסמנו אמש (שישי) ב"אולפן שישי". זאת לצד המשך ההערכה בקרב רוב המומחים שהתחלואה הקשה צפויה להמשיך לרדת, למרות העלייה במספר הנדבקים.
ההמלצות שהוציא משרד הבריאות די טבעיות, וכמעט מובנות מאליהן עבור אזרחים שכבר התרגלו לכללי הזהירות תחת הקורונה בשנה וחצי האחרונות. במשרד הבריאות ימליצו לציבור לקיים את ארוחות החג באופן הכי מצומצם שאפשר, לבקש מכל אורח שלא מחוסן לבצע בדיקה מהירה לפני שהוא מגיע לארוחת החג, לחגוג ככל האפשר באוויר הפתוח, לשמור על מרחק פיזי מהמבוגרים - ולהתפלל ככל שניתן בחוץ.
הסיבה לעלייה בנדבקים - והתחזית האופטימית
העלייה האחרונה במספר הנדבקים ליום מיוחסת לבדיקות המהירות שעשו כל התלמידים. ההערכה היא שמי שיצא חיובי, מיהר לעשות בדיקות pcr ולכן אירעה העלייה. ולכן, מקווים במשרד הבריאות, הזינוק הזה במאומתים לא באמת משקף את מצב התחלואה שאמור להיות בבלימה.
ההמלצה של המשרד באה ברקע של צפי לשבועיים די הפכפכים. במשרד הבריאות מדברים מצד אחד על יותר הדבקה בגלל שנת הלימודים והחגים, ומצד שני על השפעה מאוד משמעותית של הבוסטר. רק שלשום 150 אלף התחסנו בפעם השלישית, נתון גבוה במיוחד. חשוב לציין כי הקונצנזוס בקרב רוב המומחים שישראל בכיוון של בלימה ואפילו לכיוון של ירידה בתחלואה.
ואכן, חוקרים של האוניברסיטה העברית שהציגו מוקדם יותר אתמול נתונים לבנט שלפיהם בעוד כשבוע עד שבועיים יהיו בישראל מתחת ל-500 חולים קשה. המומחים צפו שהירידה במקדם ההדבקה בקרב בני 20 עד 60 עלולה להיבלם, והזהירו שאי עמידה בהגבלות עלולה להביא להתפרצות מחודשת.
לדברי המומחים, "המשך הירידה בתחלואה בקרב האוכלוסייה מעל גיל 60 וההתאמה לירידה הנצפית בתחלואה הקשה והבינונית מצביע על המגמה הצפויה של המשך הירידה בעומס האשפוזים בזמן הקרוב. עוד עולה מהנתונים שהוצגו כי הירידה בתחלואה הקשה תימשך לצד הירידה במספר המאומתים בני ה-40 ומעלה מדי יום.
משרד הבריאות: פחות מ-660 חולים קשה מאושפזים
בעדכון התחלואה האחרון של משרד הבריאות, שיצא אתמול, נרשמה ירידה נוספת במספר החולים קשה. בעוד שאתמול בבוקר מצבם של 667 חולים הוגדר קשה, בשעות אחה"צ המספר ירד ל-654. כאמור מספר המאומתים מדי יום ממשיך להיות גבוה כשאתמול אובחנו 11,269 בני אדם, שהם 8.45% מכלל הבדיקות שבוצעו.
באשר לחיסונים, עדה כה התחסנו יותר מ-2 מיליון וחצי ישראלים במנה שלישית, ויותר מ-6 מיליון קיבלו לפחות מנה אחת. רק אמש הספיקו להתחסן ב"בוסטר" עד השעה 16:00 יותר מ-40 אלף ישראלים, ועוד כ-4,000 קיבלו את המנה הראשונה או השנייה.