כבר כשבוע שנתוני התחלואה של משרד הבריאות מעידים על מגמת ירידה בתחלואה הקשה. אמש (רביעי) פרופ' רן בליצר הסביר בריאיון ל"מהדורת צאת החג" מה הוביל לירידה הזו. בליצר התייחס גם לירידה שנצפתה במקדם ההדבקה, ואמר שהוא מקווה שאכן היקף המאומתים מדי יום יירד בקרוב, אך הסביר שאנחנו עדיין בשיאי הדבקה.
כך הסביר בליצר את הירידה בחולים קשה: "הנתון שאנחנו פחות מודעים אליו הוא מי נדבק. ראינו המשך עלייה מתמדת עד השבוע האחרון בהדבקות החדשות, אבל היה שינוי בתמהיל. בתחילת חודש אוגוסט, 15% מהנדבקים היו בני 60 ומעלה. זה הביא את המספר הכל-כך גדול של החולים קשה החדשים. בסוף שבוע האחרון רק 4% מהנדבקים היו בני 60 ומעלה. הירידה הזו בהדבקות של המבוגרים היא האחראית לכך שמאמצע חודש אוגוסט חלה ירידה במספר המבוגרים שחולים קשה מדי יום, ואתר מספר בחולים קשה הכללית".
"זו ירידה אמיתית", המשיך בליצר. "מאז יוני הייתה עלייה מתמדת בחולים קשה החדשים מדי יום. אבל בשבוע שעבר, בפעם הראשונה במשך שבוע שלם ובאופן ברור, יש ירידה במספר החולים קשה החדשים ביום". בליצר הסביר כי "הדבר הזה מקל על המחלקות בבתי החולים וגם מוריד את ההשלכות הבעייתיות שיש להדבקות המרובות".
עם זאת, באשר לירידה במקדם ההדבקה, בליצר נשמע אמש יותר מסויג. "רק שלשום עוד היינו בכ-10 אלף נדבקים ביום", אמר בליצר. "מאוד מקווים שמגמת הירידה תימשך, אבל היא בהחלט עשויה לעלות, גם בגלל הסירוגין של החזרה ללימודים, ואז מפגשים משפחתיים ואז שוב חזרה ללימודים. צריך עוד להמתין ולראות לאן הולכת המגמה לפני שאנחנו מכריזים על בלימה ועל סיום הגל".
בליצר הראה גם נתונים שמעידים עד כמה החיסונים משפיעים. לפי הנתונים שהציג, אחד מכל 170 לא מחוסנים בני 60 ומעלה אושפז עם מחלה קשה בסוף אוגוסט, ומעל לשליש מהם נפטרו. גם בקרב בני ה-50 עד 60 המצב לא מעודד. לפי הנתונים, אחד מכל 700 לא מחוסנים בקבוצת גיל זו אושפז עם מחלה קשה, 10% מהם נפטרו.
מוקדם יותר אמש פרסם משרד הבריאות את נתוני התחלואה שלפיהם 6,780 בני אדם אובחנו ביממה האחרונה כחיוביים לנגיף מתוך 95,155 בדיקות. מספר החולים קשה נותר יציב ועומד על 678 ומקדם ההדבקה ירד מתחת ל-1 (0.95). מספר המתים מפרוץ המגפה עומד על 7,260.