14,117 ישראלים אובחנו כחיוביים לקורונה בסוף השבוע מתוך כ-230 אלף בדיקות, כך עולה מהנתונים שפרסם אמש (שבת) משרד הבריאות. מספר החולים קשה חצה את ה-700, וכן 18 בני אדם מתו. בתוך כך, פרופ' רוני גמזו שבר שתיקה בריאיון ל"חדשות סוף השבוע", שבו אמר כי "ראיתי לחץ גדול מדי ללכת לסגר - אין שום הגבלות נוספות שצריך לעשות".

 על פי נתוני משרד הבריאות, 1,120 חולי קורונה מאושפזים בבתי החולים ברחבי הארץ, 703 מהם במצב קשה (193 מתוכם במצב קריטי). מאז פרוץ מגפת הקורונה - נפטרו 6,950 בני אדם שחלו בקורונה בישראל. אחוז המאומתים לנגיף עומד על 6.65%.

גמזו, מנכ"ל בית החולים איכילוב ולשעבר פרויקטור הקורונה, הדגיש כי יש לאמץ גישה שונה במאבק בנגיף: "הדרך היא אחרת לחלוטין - להחליף דיסקט. לאמן את כולנו להמשיך לחיות מול הקורונה. כפרויקטור הגישה שלי הייתה יותר ליברלית ולא עשיתי סגר, אף על פי שרצו מאוד לאורך יולי-אוגוסט", הוא טען. "אני חושב שיש נטייה שמרנית מדי שנובעת מהצורך שלא ליפול".

ריאיון עם פרויקטור הקורונה פרופ' רוני גמזו (צילום: n12)
פרופ' גמזו: "יש נטייה שמרנית מדי"|צילום: n12

"ייעצתי לראש הממשלה שלא לדבר במספרים, אל תשימו שום מספר. תגדירו את המשימה - נדע להרים את הדגל ורק אנחנו נרים את הדגל", הוא ציין. "היינו רחוקים מאוד מאי ספיקה. היינו יכולים להסתדר עם כל זה, אנחנו רק במחלקה השנייה וגם הן לא מלאות".

בצל המשך התפשטות זן דלתא, אמר פרופ' גמזו: "אי אפשר לעצור את הווריאנט, וריאנט שיהיה בעולם - יגיע לישראל. אם הוא יגיע לניו זילנד הסגורה, הוא יגיע לכל מקום שהוא. בסוף אנחנו צריכים לחזור לחיים. חייבים להתאמץ ולגבש פתרון שמתאים לעידן הנוכחי".

תלמידים מגיעים לבית ספר בתל אביב, ארכיון (צילום: אבשלום שושני, פלאש/90 )
גמזו: "מורה שלא רוצה להיבדק - צריך לצאת לחל"ת"|צילום: אבשלום שושני, פלאש/90

לקראת פתיחת שנת הלימודים, הוא טען כי "יש להוציא לחל"ת מורה שלא רוצה להיבדק". לדבריו, צריך לחייב את המורים לערוך בדיקות פעמיים בשבוע - "יש אחריות כבדה למורים".