כתבי אישום וקנסות מהירים: ראש הממשלה נפתלי בנט כינס היום (ראשון) דיון בנושא הגברת האכיפה להנחיות הקורונה, בהשתתפות השרים וגורמי המקצוע - ולאחריו הודיע על ההחלטה להגביר את האכיפה בחתונות, וכן להגיש כתבי אישום נגד חולי קורונה שהפרו את הבידוד - בהמשך לפרסום שלנו אמש ב"חדשות סוף השבוע".

במסגרת התוכנית, הנחה ראש הממשלה את היועמ"ש ואת המשרד לביטחון הפנים להסדיר את ההיבט המשפטי, כדי להפעיל אמצעי אכיפה טכנולוגיים, שיאפשרו לאכוף את ההנחיות ביעילות ובמהירות - לצד פעולות אכיפה בשטח שיבוצעו על ידי השוטרים והפקחים העירוניים.

ראש הממשלה בנט במסיבת עיתונאים על הקורונה (צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90 )
ראש הממשלה בנט|צילום: נועם רבקין פלאש 90, פלאש/90

"מטרתנו היא לקבוע הנחיות הגיוניות, לצד אכיפה אגרסיבית ויעילה כנגד המפרים. מי שמפר את ההנחיות מסכן את בריאותו ואת שאר אזרחי ישראל", אמר בנט בתום הישיבה. "לא נאפשר זאת. מוטציית הדלתא מזנקת בכל העולם. יישום ההנחיות בשטח הוא מרכיב קריטי בניהול המגפה כדי לנצח את המוטציה".

על פי נתוני התחלואה שפרסם הבוקר משרד הבריאות, מספר החולים קשה כבר חצה את ה-60 ועומד על 63 (16 מהם מונשמים), שני חולי קורונה נפטרו אתמול. מספר המאומתים היומי עומד על 430 מאומתים חדשים ביממה החולפת, לאחר שנערכו אתמול כ-30 אלף בדיקות. שיעור החיוביים עדיין יציב - 1.47%.

אמש פרסמנו ב"חדשות סוף השבוע", כי כבר בימים הקרובים יחלו לפעול בכל הארץ 1,600 פקחים של הרשויות המקומיות שיאכפו עטיית מסכות בקניונים ובסופרים גדולים, היכן שיש קהל הומה ומתערבב. הקנס על העברה: 500 שקלים.

בנוסף, ביום רביעי תחל המשטרה לאכוף את התו השמח - כפוף לאישור הממשלה. צוותים של שוטרים יפקדו אולמות אירועים סגורים שבהם מתקיימים אירועים של יותר מ-100 חוגגים. האכיפה תהיה מול בעלי האולמות והקנסות שיינתנו הן בגובה 5,000 שקלים. החשש שמלווה את האכיפה הוא חידוש עונת החתונות אחרי תשעה באב. חתונות רבות צפויות להתקיים ברחבי הארץ – חלקן המוניות – והחשש הוא שהן יהיו מוקד הדבקה המוני.

חתונה, אילוסטרציה (אילוסטרציה:  Maen Zayyad, shutterstock)
אכיפה בחתונות|אילוסטרציה: Maen Zayyad, shutterstock

בתחום אחר של האכיפה, אכיפת בידוד על חוזרים מחו"ל, צפוי שינוי מהותי -  מעבר לפיקוח אלקטרוני באמצעות אפליקציות ו-SMS. עבור האזרחים שאין ברשותם מכשירים חכמים – צפוי להימשך הפיקוח הפיזי, כלומר יתקיימו ביקורים אישיים. הטענה היא שבמצב הקיים, שבו צוותים של שוטרים פוקדים כ-3,000 אזרחים שחזרו מחו"ל בביתם מדי יום, השיטה הזו מניבה בממוצע 10 דוחות ביום – מה שמצביע על חוסר יעילות משווע ומכאן נוצר הצורך, לדעת הגורמים במשרד לביטחון הפנים, לעבור לאכיפה יעילה יותר ומתמקדת.