ראשי כלל המפלגות בכנסת קיבלו הבוקר (רביעי) מכתב מטעם מועצת החירום הציבורית למשבר בקורונה, גוף המורכב מרופאים ומדענים בכירים, שבו הפצירו בהם להתעמק שוב בנתוני התחלואה לפני קבלת ההחלטה על חיסון ילדים בגילי 12 עד 15 בישראל, בכפוף לאישור FDA. הסיבה: תופעות לוואי חריגות שהתגלו בקרב מתחסנים. "לא מדובר בקשר אקראי בין החיסון לתופעות", התריעו.
המכתב המלא של מועצת החירום הציבורית
חברי המועצה אינם מתנגדים לחיסונים כמובן, מרביתם ואולי אף כולם התחסנו בעצמם. אבל כעת, בעקבות התחקיר באולפן שישי מלפני כשבועיים, שבו נחשף דוח ממצאי הביניים של הוועדה לבחינת תופעות לוואי חריגות מהחיסונים – הם פונים הבוקר לראשי כל המפלגות בישראל, בדרישה לבחון היטב את נתוני התחלואה לפני קבלת החלטה על חיסון ילדים בישראל.
כזכור, בתחקיר נחשף כי על פי הדוח, 62 ישראלים לקו בדלקת בשריר הלב ובדלקת בקרום שריר הלב, רובם גברים בגילי 30-18, ואצל כולם זה קרה בתוך 30 יום לאחר קבלת המנה השנייה של החיסון של פייזר. שני החולים מתו, אבל בדוח נקבע כי עדיין נדרשת בדיקה נוספת כדי להבין האם סיבת המוות אכן הייתה דלקת שנגרמה מהחיסון.
"גם אם תבחרו לא לקרוא את כל המכתב, חשוב שתקראו ולו רק את הפסקה הבאה, על מנת שלא יגיד אדם בעוד חודש, שנה או עשור - 'לא ידעתי'", כתבו המומחים. "הנתונים והמחקר מראים בבירור שהסיכון לילדים ממחלת הקורונה נמוך ממחלות חורף שגרתיות, וכי הם גורם שולי בהפצת המגפה, במיוחד בעת זו אשר בה רובה המכריע של האוכלוסייה המבוגרת מחוסנת. במקביל, קיים ידע מועט על בטיחות החיסון בילדים, לאור העובדה שהחיסון אינו מאושר FDA אלא קיבל היתר לשימוש חירום בלבד".
"מעבר לכך, חשש בטיחותי אמיתי עולה מדוח הוועדה שמינה משרד הבריאות, המציג קשר בין החיסון לבין אירועי מיוקרדיטיס (דלקת שריר הלב)", הוסיפו במכתב. "העובדה ש-90% מהמקרים אירעו לאחר החיסון השני הופכת את ההנחה כי מדובר בקשר אקראי לבלתי הגיונית".
עוד טענו ש"חמור מכך, על פי הדוח שכיחות התופעה גדולה משמעותית בצעירים. לאור זאת, עמדתנו המקצועית היא כי אין לאשר את הרחבת השימוש בחיסון לאוכלוסיית הילדים מתחת לגיל 16, לפחות עד אשר ייאסף מידע מבוסס ותתבהר מידת בטיחות החיסון לילדים, כולל בטווח הארוך".
למעשה, המומחים ממועצת החרום הציבורית למשבר הקורונה קובעים כי לדעתם החיסונים הם אכן הגורם לאותם מקרים של דלקת בשריר הלב, ולא ייתכן לטענתם שמדובר בצירוף מקרים. מועצת החרום הציבורית למשרד הקורונה מורכבת מרופאים ומדענים בכירים ומוערכים, ובחודשים האחרונים הם מתחו ביקורת חריפה על המדיניות של משרד הבריאות, בטענה שהסגרים הם מיותרים וגורמים יותר נזק מתועלת.