התפרצות הקורונה המחודשת מדאיגה את משרד הבריאות, אך סוגיה נוספת מטרידה לאחרונה את בכירי המשרד: 1.4 מיליון חיסוני פייזר שתוקפם יפוג ב-30 ביולי. במערכת הבריאות חוששים מאובדן של מאות אלפי מנות, וייתכן שהישועה תגיע מכיוון לא צפוי. אמש (רביעי) פרסמנו במהדורה המרכזית שישראל מנהלת מגעים מתקדמים עם בריטניה על חילופי חיסונים, שבמסגרתם תקבל בריטניה כמיליון מנות ותעביר לישראל מנות שתקבל מפייזר במהלך חודש ספטמבר.
על פי גורמים המעורים בפרטים, העסקה עשויה לצאת לפועל כבר בשבוע הבא ולסייע לבריטניה במאבקה בווריאנט דלתא שהתפשט ברחבי המדינה. יחד עם זאת, במשרד הבריאות חשבו על חלופה נוספת למקרה שהעסקה תיפול: הארכת תוקף החיסונים. ישראל פנתה לאחרונה לפייזר בבקשה להאריך מעט את תוקפם, כפי שקורה לפעמים עם תרופות, וכך תוכל להשתמש במנות נוספות.
הארכת התוקף תשפיע ישירות על מבצע החיסונים שמתנהל בימים אלה בישראל, בדגש על החיסונים לבני 15. אמש פרסמנו לראשונה שמשרד הבריאות אוסר על קופות החולים לחסן אנשים במנה הראשונה אחרי 10 ביולי, כיוון שמעבר לכך, מנת החיסון השנייה כבר לא תהיה בתוקף - ובמשרד לא רוצים שאנשים יתחסנו במנה אחת בלבד. המסר ברור: מי שרוצה להתחסן מוכרח לעשות זאת בהקדם, אחרת ייאלץ לחכות למשלוח החיסונים הבא שיגיע באוגוסט או בספטמבר.
בזמן שבמשרד הבריאות עוסקים בחיסונים, התחלואה ממשיכה להתפשט בישראל. מספר הנדבקים התקרב אתמול ל-300, ועל פי ההערכות המספר עלול להגיע ל-600-500 כבר בשבוע הבא ואף להתקרב ל-1,000 מאומתים בכל יום. ואולם, למרות העלייה במספר הנדבקים בשלב זה אין כל שינוי במספר החולים קשה, אך יש לעקוב אחריו גם בימים הקרובים.
במשרד הבריאות סבורים שהצעדים שננקטו עד כה לא יספיקו כדי לבלום את התחלואה הגואה, אך בהתייעצות עם ראש הממשלה בנט הוחלט אתמול שלא להטיל הגבלות נוספות בשלב זה. בכירים במשרד מדגישים שהמשך העלייה בתחלואה יחייב נקיטת צעדים דרסטיים, כמו למשל החזרת התו הירוק והגבלת התקהלויות.
מוקדם יותר אתמול, שרת הפנים איילת שקד ביקרה בנתב"ג במטרה לעמוד על נקודות התורפה במקום. "נתב"ג זה הסיפור המרכזי", טענה שקד. "נכנסת תחלואה מחו"ל ואנחנו מנסים לשמור השגרה ועל הטיסות. במקרה של תחלואה רחבה יותר - נשקול לסגור את נמל התעופה".