תחזית פסימית שמגיעה מפרופסור ערן סגל ממכון ויצמן חוזה שגם אחרי שהסגר יוארך בשבוע, מספר המאומתים היומי יישאר גבוהה יחסית, כך דווח הערב (ראשון) במהדורה המרכזית. זאת, למרות מבצע החיסונים ולמרות הסגר המהודק. משמעות ההערכה הזאת היא שיידרש עוד זמן להוריד את נתוני התחלואה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
על פי המצגת ששלח פרופסור סגל לשרי הממשלה, גם אחרי הארכת הסגר, מספר הנדבקים היומי יעמוד בין 7,000 ל-8,000 איש ביום ויהיו כ-900 חולים קשה. כלומר, לממשלה לא יהיה הרבה שולי ביטחון ליציאה מהסגר הנוכחי. כפי שהדברים נראים כרגע המוטציה הבריטית מאוד מקשה על ניהול ההגבלות למרות שמבצע החיסונים אמור לכאורה להקל על כך.
במשרד הבריאות קיוו שכבר בתוך כמה ימים תהיה ירידה גם במספר הנדבקים וגם במספר החולים קשה, אך מגמה שכזו לא נראית כרגע. נכון לנתונים העדכניים, מצב התחלואה עודנו חמור, ונראה שמדובר בגל התחלואה הקשה ביותר שנראה כאן. הממשלה צפויה להחליט ביום שלישי על הארכת הסגר, אך כאמור לא שההארכה הזו תסייע מספיק בהורדת התחלואה.
כך ינסו במשרד הבריאות למנוע כניסה של נוסעים מנתב"ג
במקביל, אחת הסוגיות שמטרידות את משרד הבריאות היא הכניסה לנתב"ג. גורמים במשרד הבריאות אומרים שהדבר ההכרחי כרגע הוא לסגור את נמל התעופה בן גוריון לחלוטין, אבל לאף אחד אין את האומץ ובעיקר את היכולת המשפטית לעשות זאת.
פרויקטור הקורונה אמור לכנס הערב ישיבה ובה ייבחן איך אפשר בכל זאת להקשות על כניסת נוסעים לארץ. ישנם מספר רעיונות כיצד לעשות זאת, החל בהשתת תשלום על הבדיקות בכניסה לארץ על הנכנסים, ועד לחייב בבידוד גם את הנוסעים שהתחסנו.
העומס במחלקות הקורונה בבתי החולים
מוקדם יותר היום דווח ב-N12 שמחלקות הקורונה בבתי חולים רבים בארץ נמצאות בתפוסת שיא. בסך הכול, מאושפזים מהבוקר בבתי החולים 1,878 בני אדם בשל תחלואה בנגיף הקורונה, 1,184 מתוכם מוגדרים במצב קשה ו-338 נמצאים במצב קריטי.
אתמול דווח כי משה חרזי בן ה-47 מתל אביב, שאובחן כחולה קורונה, מת ביום שבת במחלקת טיפול נמרץ קורונה בבית החולים איכילוב בתל אביב לאחר שמכונת ההנשמה שלו התנתקה לכמה דקות. הערכות הן שהצוות הרפואי פשוט קרס תחת העומס - ולא שם לב. באיכילוב אישרו את הפרטים, מסרו שהם מתחקרים את שרשרת האירועים שהביאה לתוצאה הקשה, והחליטו על צמצום פעילות לטובת תגבור צוותי הקורונה.