ועדת החיסונים המליצה הערב (חמישי) לחסן נגד קורונה גם את בני ה-16-18, זאת לאחר שבימים האחרונים דנו באפשרות לפתוח את החיסון לשכבות גיל נוספות. עם זאת, בוועדה המליצו בשלב זה שלא לחסן שכבות גיל נוספות מתחת ל-40, כשההחלטה הסופית נתונה לשיקולו של מנכ"ל משרד הבריאות. בוועדה טרם החליטו על מתווה החיסון המדויק של בני הנוער – אם יתחסנו בבתי הספר או בקופות החולים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

מומחים שמייעצים לדרג המדיני הסבירו ל-N12 כיצד ניתן לעשות זאת ביעילות. פרופ' ינון אשכני הציע לחסן את בני הנוער במהירות כחלק מההכנה לגיוס. יו"ר האיגוד לרפואת ילדים בהסתדרות הרפואית, ד"ר צחי גרוסמן, חיזק את דבריו של אשכנזי והמליץ לחסן את בני ה-16-18 במבצע מסודר ו"לא לשלוח את התלמידים לחפש תורים בקופות החולים שלהם".
 
בתחילת הדיון שנערך הערב היו חילוקי דעות אם לפתוח את החיסונים לכולם ואם כן, מתי. בנוסף, דנו בשאלה אם כדאי להתאמץ ולהעלות את אחוז ההתחסנות באוכלוסיות היעד שכבר מוגדרות, כמו למשל הקשישים, כי הן הפגיעות ביותר. כלומר, ההתלבטות הייתה אם הצורך לחסן מהר גובר על הצורך לחסן את אוכלוסיות היעד. זאת ועוד, בוועדה דנו בשאלה אם לאפשר לנשים הנמצאות בשבועות הראשונים להריונן להתחסן, לנוכח השאלות הרבות שצצות סביב נושא זה.
 
חיסון, קורונה, קופת חולים, ישראל, מתחסנים, חיסונים (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
האם בני הנוער יצטרפו למבצע החיסונים?|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90
 
עם זאת, הרחבת מבצע החיסונים עלולה להיתקל בקשיים. הערב פרסמנו לראשונה בתוכנית חיסכון שבכירים במשרד הבריאות עדכנו את קופות החולים כי צפויים עיכובים בקבלת חיסונים בשבוע האחרון של ינואר ובשבוע הראשון של פברואר. המשמעות – ייתכן מחסור במנות חיסון כבר בימים הקרובים.

בדיון שנערך היום בהשתתפות נציגי משרד הבריאות וקופות החולים, עלה כי משלוחי החיסונים שיגיעו בקרוב לישראל צפויים להיות קטנים יותר. כתוצאה מכך, בסוף החודש מספר המתחסנים בכל שבוע יירד מ-1.2 מיליון ל-600 אלף בלבד, אלא אם מתן המנה השנייה של החיסון יידחה לטובת מתחסני המנה הראשונה. עם זאת, בכירי המשרד הדגישו שמנסים בכל זאת להגדיל את הכמות ולהפעיל לחץ על פייזר לשם כך.

אם זה לא מספיק, במשרד הבריאות נתקלו בימים האחרונים במידע מטריד, לפיו יש כוונה להבריח לארץ מנות של החיסון הרוסי לטובת חיסון נשים הרות. הדיווח נובע מהחשש שהחיסון של פייזר מסוכן לנשים הרות. במשרד הבריאות הדגישו שמדובר בשמועות שקריות בלבד והחיסון של פייזר בטוח לשימוש, גם עבור נשים הרות.