עו"ד נעמי לנדאו המייצגת את יושבת ראש ועד האחים והאחיות בבתי החולים של הדסה שלחה בסוף השבוע מכתב להנהלת בית החולים הדסה עין כרם בירושלים במחאה על ההחלטה למנוע מעובדים שאינם התחסנו, החלימו מהנגיף או משתתפים בניסוי הישראלי לחיסון - להגיע לעבודה. לטענת הוועד, המהלך מהווה פגיעה בזכויותיהם של העובדים ועל כן ההסתדרות תתנגד להרחקתם הכפויה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בשבוע שעבר פורסם ב-N12 כי המרכז הרפואי הדסה הודיע שרק עובדים שחוסנו לקורונה, החלימו או משתתפים בניסוי של החיסון הישראלי יוכלו להגיע לעבודה. הדסה הוא המרכז הרפואי הראשון שמקבל החלטה שכזו, ובין עובדי בית החולים יש מי שטוען כי מדובר בפגיעה קשה בזכויות העובדים.
בין היתר, במכתב שנשלח להנהלת בית החולים הדסה, כתבו האחיות: "לא ניתן למעסיק לפגוע בזכותו של כל אדם לגופו ולא לכבד את בחירתו האישית בדרך של פגיעה בזכות היסוד לעבוד ולעבודה". לפי המכתב, "הסתדרות האחיות תתנגד להרחקה כפויה של אחיות לחופה על חשבונן באותם מקרים בהם בחרה האחות שלא להתחסן מסיבותיה היא ותגן עליה". במסמך שעליו חתום סמנכ"ל משאבי האנוש של הדסה, חגי פיליפסון נכתב כי ההחלטה התקבלה "לאור התחלואה הגוברת והיקף חולי הקורונה בבית החולים ומתוך דאגה לשלומם של המטופלים והעובדים".
האם ההחלטה של בית החולים למנוע הגעת עובדים מכיוון שלא חוסנו היא החלטה חוקית? לדברי עו"ד עמית גורביץ', הדבר תלוי בין היתר בהסכמת ארגון העובדים: "חוק דמי המחלה לא תומך באפשרות שהדסה עושה בה שימוש, מפני שהתראה על חופשה יש לתת למעסיקים שבועיים מראש ולא בהפתעה. אבל מכיוון שמדובר בבית חולים שמטפל באוכלוסיות חלשות, החקיקה מחייבת מעסיקים גם לספק סביבת עבודה בטוחה. לכן ככל שתתקבל הסכמה מארגון העובדים - החלטה כזו עשויה להיות מחייבת".