הממשלה תתכנס היום (שלישי) כדי לקבל החלטות בנוגע להחמרת הסגר והדרישה החד-משמעית של משרד הבריאות היא לסגור את כל מוסדות החינוך כדי לבלום את התפשטות הקורונה. במדינות רבות בעולם מתמודדים עם אותה סוגיה ומנסים למצוא דרכים כדי למנוע את הצעד הדרמטי שמשאיר את התלמידים בבתים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ממשלת גרמניה, שהטילה באמצע דצמבר סגר נוקשה הכולל את סגירת מערכת החינוך, צפויה להאריך את ההגבלות שהוטלו לפחות עד סוף החודש בניסיון להשיג שליטה על התחלואה.
שרת החינוך אניה קרליצ'ק אמרה אמש שהיא לא רואה אפשרות של חזרה מהירה ללימודים בבתי הספר לנוכח המשך שיעורי ההידבקות הגבוהים במדינה: "הוראה פרונטלית בכיתות היא בלתי אפשרית כרגע". קרליצ'ק הוסיפה כי "חזרה לשגרה במוסדות החינוך תתבצע שלב אחר שלב ורק תוך עמידה קפדנית בתקנות ההיגיינה, כולל לבישת מסכות".
גם בבריטניה החליטו שלא ניתן יותר להתמודד עם ההתפשטות הנרחבת בלי סגר הדוק. אמש, ראש הממשלה בוריס ג'ונסון הורה להטיל סגר בכל רחבי אנגליה וברוב סקוטלנד שכולל את סגירת מערכת החינוך.
בנאום שנשא אמר ג'ונסון לבריטים שהסגר חייב להיות קשוח מספיק כדי לעצור את הנגיף ואת המוטציות שלו: "בתי הספר היסודיים, חטיבות הביניים והמכללות יעברו ללמידה מרחוק החל ממחר. רק תלמידי החינוך המיוחד וילדי עובדים חיוניים ימשיכו ללמוד".
ג'ונסון הבהיר שהוא מבין שזה יהיה לא הוגן לערוך את הבחינות כרגיל בקיץ הקרוב ולכן חלק גדול מהן יבוטל. מתנגדיו של ג'ונסון במערכת החינוך ובארגוני עובדי החינוך סבורים שהוא וממשלתו יוצרים "כאוס" מיותר. על פי ה-BBC אלה ההגבלות החמורות ביותר שהוטלו בממלכה מאז התפרצות המגפה.
בצרפת למעלה מ-12 מיליון תלמידים חזרו אתמול לבתי הספר למרות החשש מהמוטציות החדשות והמדבקות יותר של הקורונה, ובצל מבצע החיסונים הכושל במדינה. ביום ראשון הבטיח שר החינוך ז'אן מישל בלנקר שבתי הספר ייפתחו מחדש "כמתוכנן" עם "חוקי בריאות מחוזקים", שכוללים בדיקות נוספות בבתי ספר תיכוניים ושמירה על היגיינה. "אנחנו עדיין מסוגלים לבצע התאמות בעתיד במידת הצורך", אמר השר. "אנחנו נשארים ערניים", אבל ניתן לחזור לבתי הספר".
בארה"ב, מושל ניו יורק אנדרו קואומו הודיע אתמול שבתי הספר לא יצטרכו לסגור את השערים גם אם שיעור הנדבקים בקורונה בקהילה הסובבת יעלה מעבר ל-9% כפי שהוגדר בהנחיות הקודמות. כדי להמשיך בלימודים, יצטרכו להראות באמצעות בדיקות לתלמידים ולצוותים ששיעור הנדבקים בבתי הספר נמוך מזה של הקהילה הסובבת. ראש העיר ניו יורק דה בלאסיו מנסה להימנע מהשבתה נוספת של מערכת החינוך.
בתאילנד רואים עלייה במספר הנדבקים ברוב 77 המחוזות במדינה וביניהם הבירה בנגקוק, שבה בתי הספר נסגרו למשך השבועיים הקרובים.
גם בירת יפן טוקיו מתכוננת להיכנס למצב חירום בעקבות התחלואה וגם שם עשויים לסגור מוסדות חינוך. אבל ביפן כולה עדיין לומדים וההחלטה תהיה בהתאם להתפשטות הקורונה בכל אזור.