ביום חמישי יציינו אזרחי ישראל את חג הפורים, אך בצמרת משרד הבריאות ובממשלה חוששים מקיומן של מסיבות המוניות ומהתקהלויות נוספות שיביאו לעלייה ניכרת בתחלואה, כפי שקרה בשנה שעברה. לשם כך הממשלה צפויה לאשר מאוחר יותר היום (שלישי) עוצר לילי, שיחל ביום חמישי ויימשך עד ליום ראשון בבוקר. למרות הכוונה להטיל מגבלות על הציבור, רבים מתכוונים לחגוג את החג כהלכתו.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"השמחה נשארה, אנשים רוצים לחגוג", אומר רמי פטימר, מנהל חנות תחפושות. ואכן, סיבוב מהיר במרכזי הקניות מראה שהישראלים לא חוששים, ורוכשים לעצמם תחפושות. "אנחנו לא הולכים לשמור את הסגר הזה", אומר אחד הקונים. "לא נבלה ולא נחגוג, רק נהיה בחיק המשפחה".

עם זאת, הממשלה וגורמי האכיפה לא מודאגים מהילדים שיתחפשו, אלא דווקא מהדיווחים על ההתארגנויות לקיום מסיבות מחתרתיות ברחבי הארץ. מפיק של מסיבה כזו שוחח איתנו והסביר: "אחרי שנה שלמה של סגר, אנשים התחסנו. אנשים רוצים לחזור לשגרה". אותו מפיק לא מודאג מהשאלה אם החוגגים התחסנו ומסביר לנו: "אני סומך על הקהל שלי". מפיק אחר אמר דברים דומים: "חשוב לדייק, זו הפגנה ולא מסיבה, כי הפגנה מותר לעשות. אנחנו זהירים, עושים את זה באוויר הפתוח". ומה יקרה אם המשטרה תגיע כדי לסגור את המסיבה? "יש לנו תוכנית מילוט".

סגר בפורים? (צילום: n12)
סגר בפורים?|צילום: n12

אווירת החג מורגשת גם בחנויות המשקאות החריפים, שם מדווחים על זינוק במכירות. "תהיה פה פחות סחורה לקראת החג", מבטיח לנו מוכר באחת החנויות. "אין פה אף אחד עכשיו, אבל ברביעי וחמישי תהיה הסתערות".

במשרד הבריאות מודעים למתרחש בשטח. לצד ההגבלות המתוכננות, סגן השר יואב קיש ביקש להעביר מסר נחרץ: "המטרה היא למנוע את המסיבות הפיראטיות, שנעשות ללא בקרה וללא שמירה על ההנחיות, כולל אוכל שתייה וחיבורים שאנחנו חייבים להימנע מהם".

בנוסף למשרד הבריאות ולמשטרה, גם הרשויות המקומיות נערכות לאכוף את הנחיות הממשלה במהלך החג. "נאכוף בכל מקום שקשור למסיבות", מדגיש דור סויסה מהפיקוח העירוני בראשון לציון. "נאכוף ביד הקשה והאגרסיבית ביותר שיש לנו. לא ניתן להפוך את העיר שלנו לאדומה, להרוס לנו את מרקם החיים ולפגוע בעסקים".

המבחן הגדול יהיה כמובן באכיפה - עד כמה תצליח המשטרה להגיע להתארגנויות המחתרתיות ולמנוע אותן, כדי שהחג הקרוב לא יהפוך לשידור חוזר של השנה שעברה, עם מסיבות עדלאידע שהפכו בעיקר למסיבות הדבקה.