"נוכל לקבל אינדיקציות מהנתונים שמתקבלים מישראל": מנכ"ל פייזר, אלברט בורלא, הודה אמש (שישי) שישראל היא בעצם "המעבדה של העולם" בכל הנוגע לחיסון הקורונה של החברה שהוא עומד בראשה. בריאיון שהעניק לרשת NBC, הסביר בורלא שבזכות הנתונים שמגיעים מישראל, יוכלו לקבל בחברה אינדיקציות האם מתחסנים יכולים להדביק אחרים. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

כתבות נוספות ב-N12:


"אני סבור שישראל היא המעבדה של העולם כעת, משום שהם משתמשים רק בחיסון שלנו נכון לעכשיו והם חיסנו חלק גדול מאוד מן האוכלוסייה", אמר בורלא, "אני חושב שעם הנתונים מהשטח, בפרט מישראל, והיות שהם מתקדמים במהירות לקראת חיסון של האוכלוסייה כולה, אני חושב שנוכל לקבל אינדיקציות בתוך חודש-חודשיים". 

נכון לאתמול, כמחצית מהאוכלוסייה בישראל כבר חוסנה במנה הראשונה של החיסון של חברת פייזר. מנתוני משרד הבריאות עולה שישנם 4,649,709 ישראלים שהתחסנו במנה הראשונה ו-3,274,648 מהם כבר התחסנו במנה השנייה. 

התחסנות נגד קורונה (צילום: יוסי אלוני, פלאש/90 )
כמחצית מהאוכלוסיה בישראל כבר התחסנה|צילום: יוסי אלוני, פלאש/90

מחקר ראשון מסוגו בעולם שערכו בשירותי בריאות כללית ובדק את יעילות החיסונים ופורסם השבוע, הוכיח יעילות גבוהה של החיסון והראה כי גם לאחר קבלת מנת חיסון אחת - ישנה יעילות של 57% בהגנה מהידבקות ופיתוח תסמיני קורונה, ולאחר המנה השנייה - 94%. 

לפי המחקר, קבלת מנת החיסון השנייה מפחיתה את הסיכוי להידבק ב-94%, בעוד הסיכוי לחלות ולפתח תסמינים קשים יורד ב-92%. בנוסף, החוקרים בדקו מצב ביניים של 27-21 ימים מהמנה הראשונה, שזה הזמן שבו ברוב המקרים ניתנת גם המנה השנייה. החוקרים מצאו כי התחלואה פוחתת ב-66%, שיעור החולים קשה יורד ב-80% והתמותה ב-84%.