ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות, ד"ר שרון אלרעי פרייס, התראיינה אמש (רביעי) ל"מהדורה המרכזית" עם דני קושמרו. היא התייחסה לסוגיות המרכזיות שעומדות בפני משרד הבריאות, ובראשן העלייה המדאיגה במקדם ההדבקה והחלטת הממשלה לפתוח מחדש את השמיים – בניגוד לאזהרת גורמי המקצוע.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש לנו כמדינה את החובה להחזיר ישראלים שתקועים בחוץ", אמרה אלרעי פרייס. "יש לנו את החובה להביא אנשים שרוצים לבחור, ויש להם זכות דמוקרטית לבחור בישראל. יש לנו גם חובה לוודא שעושים את זה בצורה בטוחה". עם זאת, היא הסתייגה מהמתווה שאישרה הממשלה: "אני לא בטוחה שהמתווה שנחתם אתמול ייתן לנו את המענה הזה".

במקרים רבים ד"ר אלרעי פרייס לא היססה לומר את שעל ליבה, וגם הפעם לא חסכה ביקורת מהממשלה, כשאמרה שמתווה החיסונים "נזרק לפח": "אם ייכנס לפה וריאנט שעמיד לחיסון, בינתיים לא יודעים על זה אבל זה יכול לקרות. אם פותחים את השמיים בלי לוודא אכיפת בידוד – זו בעיה. זו תחלואה. יכול להיות שאנחנו מחזירים אותנו במו ידינו למרץ 2020".

נתב
נתב"ג, ארכיון. ד"ר אלרעי פרייס חוששת מהפתיחה|צילום: תומר נויברג פלאש 90, פלאש/90

כשנשאלה על השיחה שלה עם ראש הממשלה נתניהו ואם הזהירה אותו שהוא עושה דבר מסוכן, אלרעי פרייס מבהירה: "אמרתי את זה בקבינט, בוודאי. גם קיבלתי את האמירה שבכל פעם כששר אומר משהו - אחרי זה משרד הבריאות תוקף. אנחנו פשוט אומרים את האמת. מבחינתי אפשר לפתוח את השמיים ושכולם יחזרו – רק לוודא בידוד שלהם".

"לשים את המפתחות זה תמיד הכי קל", סיפרה בגילוי לב. "אבל מה קורה עם מדינת ישראל? אני חושבת שפתיחת המשק שנעשית היא לפי ההמלצה של משרד הבריאות בצורה בטוחה וזהירה. יכול להיות שתהיה עליית תחלואה אחרי פורים, אני כן מודאגת מזה".

מסיבות פורים המונית בשוק הפשפשים  (צילום: זוהר צלח, פרטי)
מסיבת פורים בתל אביב, ארכיון|צילום: זוהר צלח, פרטי

על שינוי דעתו של נתניהו, שהחליף צד פתאום בכל הקשור לפתיחת השמיים, אמרה אלרעי פרייס: "אני לא יודעת, חושבת שכדאי לשאול את ראש הממשלה על כך. אני לא פרשנית שלו".

ראש שירותי בריאות הציבור מסרבת להסכים עם הטענה שמשרד הבריאות מתעלם מהפן הכלכלי של המשבר: "הנה, פותחים. את הפתיחה בשבוע הבא הביא משרד הבריאות. פתיחה של תו ירוק. כל העניין זה לנסות לפתוח את המשק בצורה זהירה".

למרות שראש הממשלה מדבר על הצורך בהבאת 36 מיליון חיסונים לישראל, ד"ר אלרעי פרייס לא נוקבת במספר מדויק: "מבינה שאנחנו במקום שצריכים שמאמץ החיסונים יגיע למקסימום יעילות, כלומר שכל מי שרוצה להתחסן, יוכל להתחסן. כרגע אין מידע על כמה זמן הנוגדנים מחזיקים. נעקוב אחרי זה ולפי העדויות המדעיות, נקבל את ההחלטות".

ישראלים רבים נושאים את עיניהם לפסח, בתקווה לחגוג עם המשפחה המורחבת. ד"ר אלרעי פרייס סבורה שזה תלוי בציבור: "מנסים בכל שלב לא להביא סגר, לא לנפנף או לאיים בסגר. אם כולנו נעמוד בהנחיות - יהיה בטוח. אם לא – נראה עלייה בתחלואה. אנחנו רוצים להחזיר את החיים הנורמליים".