הקריטריונים משתנים: סביב ההחלטה הזו היו המון דיונים וויכוחים בקרב אנשי מקצוע במשרד הבריאות בוועדת התעדוף, אך הערב (שבת) אנו מפרסמים לראשונה כי משרד הבריאות יודיע בקרוב שגם מחלימים מקורונה צריכים להתחסן במנת חיסון אחת.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
כתבות נוספות ב-N12:
- בעקבות המוטציות: "סביר שנצטרך להתחסן אחת לשנה נגד קורונה"
- משרד הבריאות בדק: האם מחוסנים נגד קורונה יכולים להדביק?
- "צריך להיות זהירים": האם החיסון מסוכן למחלימים מקורונה?
- מחקר בסין מצא: רוב מחלימי הקורונה עדיין סובלים מסימפטומים
על פי ההמלצה הסופית של ועדת התעדוף, כל מי שהחלים מקורונה וחלפו 3 חודשים לפחות מאז החלמתו – כדאי ורצוי שייתחסן במנה אחת. בסך הכול מדובר על כ-400 אלף בני אדם.
הסיבות שהובילו להחלטה הזאת הן זמינות החיסונים, המלצה ברורה של ארגון הבריאות העולמי וגם נתונים ממחקרים רפואיים שמראים שחיסון מחלימים לא מהווה עבורם סכנה.
הבעיות שילוו אותנו בתקופה הקרובה
לקראת פתיחת המשק ואירועי התרבות והספורט תחת התו הסגול והירוק, יש שלוש בעיות שילוו אותנו בתקופה הקרובה וכדאי לשים לב אליהן.
הבעיה הראשונה היא שכבר כעת צצות בעיות טכנולוגיות - אנשים רבים מדווחים על איטיות באתר משרד הבריאות ובאפליקציית "רמזור" כשמנסים להנפיק תו ירוק. החיים שלנו בתקופה הקרובה הולכים להיות כפופים לאילוצים טכניים וטכנולוגיים מהסוג הזה.
הבעיה השנייה היא שיש בעיה פרקטית כיצד לאכוף את מדיניות התווים. האם שוטרים יעברו בין בתי עסק ויבדקו את השמירה על ההנחיות? עד כה ראינו שהשיטה הזו לא הייתה ישימה במיוחד.
הבעיה השלישית היא ערכית – מה עם אותם 5 מיליון אזרחים שעדיין לא התחסנו? החל ממחר הם קבוצה נפרדת ומסומנת. חלק מאותם אנשים הם לא מתנגדי חיסונים אלא אנשים שלא יכולים להתחסן בין אם הם ילדים או חולים במחלות אחרות שמונעות מהם להתחסן. זו בעיה שצריך לשים לב אליה ולדון בה.