הממשלה אישרה הערב (שלישי) הטלת סגר כולל בפעם השלישית בישראל בתוך שנה. הסגר ייכנס לתוקף ביום חמישי בחצות למשך שבועיים ויכלול את סגירת מערכת החינוך כולה ללא החרגות - זולת החינוך המיוחד. כמו כן, ייסגרו מקומות העבודה - מלבד אלה החיוניים, ושרי האוצר והבריאות יכריעו אילו מהם בדיוק יוחרגו. בנוסף, נוסעים שישובו ממדינות "מסוכנות" יישלחו לבידוד במלונית. במהלך הישיבה קרא שר הבריאות לאשר סגר מחמיר ביותר: "אפס החרגות - בצורה הכי קיצונית".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ישיבת הממשלה: דקה אחרי דקה
20:45 - ההגבלות שהביא ראש המל"ל לאישור השרים:
1. אימוץ עקרוני של הצעת משרד הבריאות לסגר כללי בהתאם לתקנות מפורטות שיובאו לאישור המממשלה.
2. הסגר יוטל ביום חמישי בחצות למשך שבועיים.
3. שרי האוצר והבריאות יוסמכו להחריג עבודה חיונית או חריגה.
4. מי שרכש כרטיסי טיסה לפני הסגר יורשה לטוס, לאחר מכן יינתן היתר פרטני.
5. הנכנסים לישראל ממדינות "מסוכנות" יועברו לבידוד למלוניות כדי למנוע את ההגעה של המוטציה הבריטית או האפריקנית כפי שהיו בימים הראשונים של המוטציה הבריטית.
6. לגבי הבנייה שר האוצר ראש הממשלה והבריאות יכריעו ביניהם.
20:12 - החל ויכוח בנושא הגבלת ההפגנות. היועמ"ש מנדלבליט: "יש חוק. אין הכרזה על מצב חירום מיוחד שזאת הדרך היחידה להביא להחלטה כזאת".
השר אמסלם למנדלבליט: "אתה אילצת אותנו"
מנדלבליט: "לא אילצתי שום דבר. תמשיך להגיד את הדברים והסיפורים שלך, זו לא האמת. הדרג המדיני מביא את הבקשות שלו, שר המשפטים קידם את הדבר הזה. אני לא מקבל את ההתקפה האישית הזאת ראש הממשלה".
גנץ: "אמסלם אתה אומר דברים לא מדויקים"
אמסלם: "לא היית"
גנץ: "כן הייתי. תקשיב רגע"
אמסלם: "התחלנו בהתחלה בתקנות לשעת חירום"
מנדלבליט: "זה לא נכון"
אמסלם: "אתם הכנסתם אותנו לבור באותה נקודת זמן ועכשיו אתם אומרים שיש חוק. איך אנחנו מצמצמם הפגנות".
אמסלם: "זה מחורר את הספינה".
גנץ: "זה חלק מהחוק, אני חושב שלא צריך להפגין בעת הזו אבל לא צריך לאסור את זה".
פרקש הכהן: "במה אתם מתעסקים בעת הזו שסוגרים את המדינה".
ראש הממשלה נתניהו: "צריך לדון בזה בנפרד, אני לא מציע שנעשה את זה כרגע ואולי גם לא בהמשך".
גנץ: "מבקש מכל חברי גוש כחול לבן להפסיק להתייחס לזה, זה חלק מהחוק - אי אפשר לאסור את ההפגנות".
נתניהו: "לא נצא מזה. יש חוק, יש נוהל ופועלים לפי החוק הקיים ונביא את זה בהצעה נפרדת".
השרה פנינה תמנו שטה: ההשתלחות שלך ביועץ המשפטי לממשלה. כאישה דתיה אני פחות אוהבת את ההפגנות וחשוב לי בתי כנסת אבל היכולת שלנו לקחת החלטות קשות - שואבים מזה שמאשרים לאזרחי המדינה להפגין. בדיון כל כך חשוב מה שיצא מכאן זה סגירת חשבונות שלך עם היועמ"ש. זה ממש לא ראוי".
אמסלם: "מאיפה הבאת סגירת חשבונות?!"
תמנו שטה: "אתה מאשים".
אמסלם: אל תתני לי ציונים".
תמנו שטה: "יש חוק, תרצו לתקן אותו, תביאו ואנחנו חצי מהממשלה ולא נאפשר את זה".
אמסלם: "יש פרופורציות. יש חשוב ולא חשוב. זה דיני נפשות. יש אנשים ששיקול הדעת שלהם לא במקום".
תמנו שטה: "במבחן התוצאה לי ולך יש יכולת להכריע רק כי אנחנו מאפשרים להפגין".
19:50 - השר אקוניס: "לגבי החינוך אני אומר בצורה הכי ברורה: אין מצב שממשלת ישראל תאפשר מצב שבו בתי הספר הממלכתיים והגנים נסגרים מיד, אבל יהיו מגזרים שונים שימשיכו ללמד כרגיל, אם כולם סגורים כולם סגורים. נקודה נוספת: מדוע המעברים מיו"ש עדיין פתוחים כולל בסגר? זה יבוא אדיר של קורונה. ענף הבנייה לא יפגע כל כך, ובניגוד לכך כן נוכל להיפגע מהמוטציות והתחלואה שבאה לשם. אם המומחים אומרים שהדבר הוא בהול וקריטי מדוע יש ויכוח על תחילת המועד? יום חמישי על הבוקר חייב. לא בחמישי בערב. את הסגר הקודם התחלנו ב-17:00, דבר שהוציא את האנשים מדעתם וגרם לפקקים אדירים ולכאוס, ויהיה גרוע יותר ביום חמישי בערב. מציע שהסגר יחל בשישי בבוקר, כמו שעשינו בסגרים קודמים".
19:26 - השר שטייניץ: "עשינו שגיאה גדולה שהבאנו מטוסים של אזרחים לארץ. צריך עכשיו לעצור כניסה של כל אדם לישראל, כולל אזרחים ישראלים עד שנדע שהמוטציה מדרום אפריקה לא עמידה לחיסון. ברור שהסגר שאנחנו מטילים עכשיו לא ייקח שבועיים אלא חודש, ואני מציע גם להגביל יציאה מהבתים למרחק של 500 מטרים. מוכרחים לאסור עכשיו כניסה של כל אדם ששהה בדרום אפריקה והמדינות השכנות לה עד שנלמד מהם המאפיינים של המוטציה שהתפתחה שם. אני יודע שהמשפטנים לא תומכים בצעד הזה, אבל אין ברירה. אסור לקחת סיכון כמו זה שלקחנו עם המוטציה הבריטית שבגללה הגענו לרמות התחלואה הנוכחיות ולצעדים הקשים שאנחנו נוקטים כעת".
השרה פרקש הכהן: "אני אכן מבינה שהמצב דורש הגבלות משמעותיות. אני כן רוצה להגיד שאני בדיון הקודם לא חשבתי שצריך להרחיב כפי שהרחבנו את מערכת החינוך. כאמא לילדה בביס יסודי אני רואה שיש גם בקפסולות יש הרבה מאוד בידודים. באיזון בין היכולת לאפשר חמצן לכלכלה לבין פתיחה רחבה רחבה של החינוך אני חושבת שטוב נעשה אם נצמצם את חינוך לטובת הכלכלה. אנחנו מבינים שצריך עכשיו סגר. עלינו להחליט איפה אנחנו מקלים. אני חושבת שצריך לדבר שוב על עסקים ללא קבלת קהל".
18:44 - ראש הממשלה נתניהו: "כשהפעלנו סגר מיד זה הוריד את התחלואה. יצאנו מזה, הגענו לגל השני אך על פי שזה היה מאוחר הפעלנו סגר כללי וזה עבד. הסיבה שאפשר לאכוף סגר כללי יותר טוב היא כי האפקט הפסיכולוגי עובד ואז יש משמעת של כל אדם על עצמו. ניהלנו את זה נכון כי ידענו להפעיל את האקורדיון בזמן. לפתוח ולסגור בזמן ועכשיו אנחנו מביאים גם את החיסונים וזה יעזור. מטיפים לנו בשיח התקשורתי, זה שיח עקר וזה פשוט לא נכון. אכיפה לא עזרה ולא הבדיקות – רק סגר עזר".
18:36 - השר לביטחון פנים אמיר אוחנה מציע לאסור הפגנות בסגר: "בימים אלו ההפגנות מתקיימות על ידי כל פלגי האוכלוסייה אז זה לא דבר פוליטי. כל אחד שירצה לצאת לפעילות שאיננה מאושרת יגיד לשוטר במחסום אני בדרך להפגנה. אני רוצה לקבל את ההחלטות הנכונות ולעמוד עליהן. אני בעד סגר הכי מהודק ברמה הכי משמעותית".
18:30 - שר האוצר כ"ץ: "כולם מראים שהמצב היום חמור מאי פעם, כשרואים את האור בקצה המנהרה, החיסונים זה דבר אדיר אבל זה מקשה על המוטיבציה של סגר ועל האכיפה. לגבי החינוך בגיל הרך, משרד האוצר לא יקשה יותר משר החינוך".
18:27 - שר החינוך גלנט מבקש להחריג את קיום המתכונות ואם הסגר יארך יותר משבועיים - לאפשר לכיתות י"א וי"ב לחזור ללמוד.
18:24 - מנהל רשות המיסים ערן יעקב: "יהיו עוד הרבה מובטלים שזה תהליך ארוך אחר כך להכניס אותם למעגל העבודה. צריך למצוא חיסון כלכלי וזה לא פשוט, אני כן אסביר ואגיד שיש משמעות מאוד גדולה כלכלית. בעלות מול תועלת אנחנו רואים מה ההשפעה של הפסקת העסקים ללא קבלת קהל ואנחנו יודעים שההשפעה לתחלואה לא הייתה גדולה. אי אפשר להתעלם מהדבר הזה צריך לשים אותו על השולחן ולקחת אותו בחשבון".
17:54 - שר הבריאות אדלשטיין: "אנחנו נמצאים במצב לא פשוט, המצב שלנו כרגע שכולנו מתחת לאלונקה. אנחנו כולנו תחת עיצומו של מבצע חיסונים - קופות החולים חיסנו יותר ממיליון אנשים. לגבי בתי החולים - אושפזו 498 חולים בשלושה ימים המספר הזה ילך ויגדל הימים הקרובים".
אדלשטיין קרא להטיל סגר חמור עם כמה שפחות החרגות: "לא צריך לשכנע אותנו על ענף כזה ואחר או תחום כזה ואחר, הכל חשוב, אבל אני חוזר ואומר לגבי היום – אפס החרגות – בצורה הכי קיצונית. אם אנחנו פוגשים מישהו ברחוב שאינו לובש מדים צריך לשאול אותו מה הוא עושה מחוץ לבית".
"דיברתי בבוקר עם ראשי המסחר ושווקים ואחרים", הוסיף אדלשטיין, "קודם כל אני שומע דיבורים שמטילים סגר של 10 ימים, אנחנו בעוד 10 ימים כנראה נהיה במספרים יותר קשים מהיום. אמון הציבור מאוד חשוב. אני לא יודע להסביר איך סגרנו ב-8,000 מאומתים ופותחים ב-10,000 מאומתים. זו הפעם ראשונה שהציבור רוצה סגר מלא. אותם ראשי רשויות שתקפו אותי וראשי מסחר ותעשייה - דורשים עכשיו סגר מלא".
על קיום הפגנות בסגר אמר: "לא מבין למה צריך לאשר הפגנות? גם ככה נפלה הממשלה. אפידמיולגית ההפגנות הן סכנה. אבל אני לא ממליץ בכל זאת לאסור את קיום ההפגנות כדי לא לפגוע באמון הציבור. אם נבוא עם הצעה להגביל את ההפגנות שזה עדיף רפואית, התקשורת תפמפם שזה סגר פוליטי וחלק מהציבור ישתכנע מזה. אני הצלחתי להתנהל ללא חשש שעושים צעדים פוליטיים. הלוואי והייתי יכול גם לעצור את הבלגן הזה של ההפגנות - אין ספק שיש שם הדבקה".
השרה רגב שואלת את פרופ' חזי לוי: אם הולכים לסגר עכשיו מדוע לא להחליט שנחסן מיד את כל מערכת החינוך, כדי שזה לא יגביל אותנו בהמשך להקל את הסגר?
17:44 - מנכ"ל משרד הבריאות: "אנחנו עתידים להקצות מנה שנייה ברזל כבר אחסנו אותה. אנחנו מתחילים את זה החל מ-10 בינואר ששם עוברים 21 יום מהמחוסנים הראשונים. על מנת לשמור על המומנטום והחיסון אנחנו עושים מאמצים רבים להביא עוד חיסונים גם מפייזר וגם ממודרנה. למספרים אני לא אכנס ברשותכם".
"נחסן עד סוף ינואר כמיליון ו-800 אלף איש בשתי מנות. על מנת להגיע לחיסון עדר צריך להיות חיסון של מספר מיליונים והאוכלוסייה ברת החיסון היא כ-6 מיליון בלי הילדים ואז אולי עם אורח חיים נכון נוכל להגיע לשגרה אחרת ולפתוח את המשק. עד אז נצטרך לפתח שגרת חיים, אני לא סבור שנחייה עם הכל סגור עד סוף מרץ. אנחנו צריכים לעשות את כל המאמץ להביא חיסונים ולחסן. כשיהיו 5 מיליון מחוסנים, כולל חולים ומחלימים, נהיה בסוג של חסינות עדר".
17:38 - פרופ' אלי וקסמן: "כדי להוריד את התחלואה הקשה צריך לחסן את האוכלוסיה החלשה שמונה 3 מיליון איש ואנחנו לא קרובים לשם. גם לאחר חיסון ל-3 מיליון אי אפשר יהיה לחזור לפעילות רגילה של המשק בהתבסס על החיסון. אנחנו נצטרך להמשיך לנהל את המגפה הזו עם החיסון ככלי תומך. גם עוד 3 שבועות נמשיך לנהל את התחלואה בצורה הזו, יהיה לנו גל נוסף של תחלואה קשה. חייבים לנקוט בהחמרה ויותר חשוב אכיפה של המגבלות".
17:31 - מנכ"ל משרד הבריאות פרופ' חזי לוי: "הניסוי נוסה על שתי מנות, ה-FDA אישר אותו בתנאי שהוא מתקיים בשתי מנות. אין לפייזר שום מידע על היעילות של החיסון במנה הראשונה בלבד. במקום שבו הגנה אינה מושלמת הירידה יכולה לגרום ליצירת מוטנטים נוספים. המלצת משרד הבריאות היא חד וחלק שתי מנות חיסון וגם כן עם מודרנה כשתגיע".
17:15 - פרופ' ערן סגל: "ללא צעדים חריפים של סגר אין סיכוי לבלום את כל התחלואה הזאת. צריכים עוד שבועיים בתוספת לסגר שיש כאן בשבועיים האחרונים. אני חשוב שמחיר הטעות של אי בלימת הזן הבריטי יהיה קשה מאוד וזה יעמיס על בתי החולים. שאנחנו אומרים סגר הכוונה היא ללכת לסגר הכי דרמטי שמדינת ישראל יכולה לעשות, כולל חינוך ומקומות עם קבלת קהל וכולל חינוך חרדי".
"אם לא נעצור את הקצב של המתחסנים החדשים אז נוכל לבלום את העליה שאתם רואים כאן", הסביר סגל. "ללא צעדים של סגר לא נוכל לבלום את התחלואה. ההמלצה שלנו היא ללכת לסגר מלא והדוק ככל שניתן למשך שבועיים, בתוספת לסגר הנוכחי שאנחנו נמצאים בו אנחנו חושבים שיהיה לזה השפעה. סגירת מערכת החינוך רק במגזר החילוני במצב הזה לא תביא אותנו לתרחיש הרצוי. לכן הסגר ככל שיהיה יותר הדוק אנחנו חושבים שיעזור מאוד להתמודדות עם הזן הבריטי, האתגר של מקדם ההדבקה של 50%, זה טורף את כל הקלפים, התרחישים האלה כבר קורים בעולם ואם לא ננקוט בצעדים הם יקרו פה".
פרופ' ינון אשכנזי: "אין דרך שנמנע את ההשתלטות של הווריאנט (המוטציה). כשהוא ישתלט, התחלואה תהיה יותר נמוכה. אם נצא אחרי הסגר בצורה מהירה ולא מבוקרת נקבל התפרצות יותר משמעותית בהמשך. התחלואה של בני 60 פלוס היא עדיין חלק חשוב, החיסון לא יעיל במאה אחוז ואי אפשר לחסן את כל האוכלוסייה, יהיו מי שידבקו".
17:01 - פרופ' רן בליצר: "קשה לי לראות שעוד יומיים נראה איזו השפעה דרמטית של הסגר האחרון, עדיף לקבל את ההחלטות הקשות עכשיו ואם יהיה שינוי דרמטי נשנה. לצערי ההערכה שלי שאם נגיע למצב שנחסן 70% בני 60 פלוס שזה רוב התחלואה הקשה בישראל ונניח שהאפקטיביות של החיסון היא בערך 90%, אחרי שבועיים כשתורגש ההשפעה - נצמצם את התחלואה רק בערך במחצית, לא יותר.
"המשמעות היא שאם מספר הנדבקים עלה פי 2 - העלמנו את אפקט החיסונים. אולי קנינו זמן, אבל זה לא פותר לנו את הבעיה ונותן מרווח נשימה. מה שנשאר לפורום הזה להחליט היא אם יש איזו הקלה לקחת במהלך ההחמרה שברור שהיא מתחייבת כרגע. צריך לזכור שכמעט כל תושבי המדינה חיים באזורים צהובים דרומה. צריך להתייחס לכל מקום כתום כאדום, כל ניסיון להשאיר משהו פתוח בשוליים הוא לא מעשי ולא מייצר ערך נוסף. אם נראה שינוי דרמטי עד יום שישי להשפעות הריסון אפשר להתכנס שוב ולהקל, לא צופה שזה יקרה".
16:55 - שר הפנים דרעי: "אני מציע ששר הבריאות יסכם את העמדה שלו. בכל הכבוד לא צריך לשמוע 5-6 חוות דעת של מומחים. אין ספק שהמצב מסוכן וצריך סגר. אני מציע שכל שר יציע את עמדותיו על המשרד שלו.
שרת התיירות פרקש הכהן: "זו החלטה מאוד משמעותית ולי שווה עוד חצי שעה ולשמוע את כולם. יש נתונים נוספים. מגיע לציבור הזמן שלו גם אם נבזבז עוד שעה".
השר דרעי: "יש לך ספק שעושים סגר?!, כבר הודעתם את זה עם ראש הממשלה שעושים סגר עם הפגנות".
השרה פרקש הכהן: "לא אני פרסמתי את זה".
ראש המל"ל בן שבת: "ניתן הצגה של 20 דקות למומחים".
16:52 - משרד הבריאות מציע למנוע טיסות שלא לצרכים חיוניים. כלומר, אם ההצעה תאושר, טיסות יתאפשרו רק למטרות עבודה ועסקים ולא לצורך תיירות ונופש.
גורמים במשרד הבריאות: "המטרה היא להמשיך לאפשר נסיעות עסקים אבל למנוע טיסות לנופש. זה יהיה קשה לסווג את הנסיעות מבחינה משפטית, אבל זו הכוונה".
השר לביטחון פנים אוחנה: "אסור הפגנות מעל 1,000 מטר אם אני זוכר נכון".
שרת התחבורה רגב: "שר הבט"פ, הפגנות הם תמיד מעל החוק שכחת?".
16:33 - ראש שירותי הבריאות ד"ר אלרעי פרייס: "המגעים של מי שהיה עם הווריאנט (המוטציה) מפוזרים ב-3 בתי ספר שונים - נדבקו 32 אנשים. יש לנו דרך לזהות אותו במעבדה קצת לפני, לא רק דרך הריצוף הגנומי. יש לנו בדיקה שנקראת טרמו שמצליחה להראות את הגן של הווירוס וככה מזהים אותו יותר בקלות. יש 5 מעבדות שמשתמשות בבדיקות האלה - אחת מהן היא 'לאומית'. "עד כמה שאנחנו יודעים החיסון עובד על הווריאנט. חשוב להגיד שהווריאנט גורם להדבקה גבוהה יותר של חולים וגם יותר חולים קשים".
16:27 - שר הבריאות אדלשטיין: "מבקש לשים לב עם מה נכנסנו ב-10 בספטמבר בהחלטת הממשלה. היו 4,000 מאומתים, היום יש 8,000 מאומתים - אז אנחנו פי 2 בדיוק מהנתונים של הכניסה לסגר הקודם".
16:14 - הפרויקטור נחמן אש: "יש צורך מיד בסגר הרמטי, יש עלייה מאריכית בנתוני התחלואה וקיים חשש מהתרחבות השפעת המוטציה - קרובים לשיא של מספר החולים. בגלל שהסגר הוא לא סגר אז יש המשך שירות רפואי שגרתי בבתי החולים והעומס עליהם גדול. הייתי הבוקר בשערי צדק ואני יכול לומר שיש תפוסה של מעל 90%. יש להם יכולת להרחיב את מחלקת הקורונה, אבל זה יבוא על חשבון מחלקות אחרות בעלות תפוסה גבוהה גם כן.
"אנחנו נמצאים סביב ה-30 מתים ליום. המספרים האלו יעלו מחר ומחרתיים. גם פה אנחנו קרובים לשיא של הגל השני. קצב הנפטרים ילך ויעלה ככל שהעומס על בתי החולים יותר גדול ולכן היכולת להציל חיים יורדת בגלל העומס. גם בקהילה אנחנו מרגישים את העומסים. הגענו למעל 50 אלף מאומתים בקהילה. זה מצטרף למבצע חיסונים מושקע של קופות החולים, במקביל לשגרה. העומס הזה עצום על הקהילה ואף אחד לא מקטר".
15:58 - ראש הממשלה נתניהו: "אנחנו חייבים להיות מקום ראשון בעולם בהצלת חיים. גם אצלנו המוטציה מזנקת. אנחנו נכנסים לגל המסוכן ביותר מאז פרוץ המחלה, אסור לנו לתת לזה לקרות בשום מצב ובטח לא בקו הסיום. מצפה מכל חברי הממשלה לגלות אחריות. בואו נעשה הכול להציל חייים, כך נפתח את הכלכלה וכך נחזור לחיים".
ראש המל"ל מאיר בן שבת: "מזמן עברנו את נקודת הפריצה של הגל הקודם ואנחנו נמצאים בנקודה יותר גבוהה מזו שנכנסנו אליה בסגר הקודם. מקדם ההדבקה גבוה ועומד על 1.27. במגזר הערבי המקדם הוא הנמוך ביותר ועומד על 1.04".
15:54 - ראש הממשלה החליפי גנץ: "אנחנו צריכים להסתכל בצורה בוחנת ואחראית על ההתמודדות עם מגמות התחלואה שעולות מהעבר. אין ספק שנוכח המקדם של המוטציה והשפעותיה בכל הקשור להדבקות. אני קיימתי התייעצויות עם מומחים אבל ככלל ניכר שצריך לעשות צעד מהיר, דרסטי ורוחבי. אנחנו גם מפתחים את החיסונים הישראלים. אני מאמין שגם חברי הממשלה יבינו שצריך לעשות צעדים רוחביים על כולנו. לצערי גם במערכות החינוך".
אדלשטיין: נדרש סגר מלא - כולל מערכת החינוך
הבוקר, בתום דיון חירום שכינס עם בכירי משרדו, הבהיר שר הבריאות אדלשטיין בהצהרה לתקשורת כי נדרש סגר מלא ומיידי כולל סגירת מערכת החינוך ומקומות העבודה.
אדלשטיין התריע מפני השלכות המשך ההתפרצות בלי צעדי תגובה ואמר: "אתם מבינים טוב מאוד מה המחיר של לא לעשות כלום היום - מאות רבות של מתים, אלפי חולים קשה ועוד עשרות אלפי מאומתים. אני מזכיר לכם שההחלטה על סגר ימי תשרי התקבלה כשהיינו עם 2,900 מאומתים ליום, היום ספרנו יותר מ-8,000 מאומתים ועוד לא התקבלה החלטה".
בתוך כך, הבוקר נערך דיון חירום במשרד הבריאות בשל נתוני התחלואה. "הממשלה מתכנסת עוד כמה שעות לישיבה בעיני החשובה ביותר מאז קמה", אמר שר הבריאות אדלשטיין בהצהרה מיוחדת שקיים לאחר הדיון. "אנחנו מבקשים לבנות גשר בין היום עם מצב התחלואה הנוראי לבין הצלחת החיסונים. נוכל לבנות אותו בתנאי אחד, שלא נשחק בכאילו. אנחנו צריכים להגיע לסגר מלא ללא עבודה חוץ מעבודה חיונית, עם מערכת חינוך סגורה, עם אפס התקהלויות. רק במצב כזה נוכל לעבור את ההתפרצות החדשה ולהגיע למצב שבו מיליוני ישראלים יהיו מחוסנים".
גם ראש שירותי בריאות הציבור ד"ר שרון אלרעי פרייס התייחסה לנתונים המדאיגים ואמרה: "כל המדינה בהתפשטות - כל הילדים, כל המדדים, הכול נמצא בעלייה. גם הממוצע השבועי של חולים קשים וקריטיים הולך ועולה - שם זה אפילו עבר את התחזית".
לפי הנתונים המדאיגים שהתפרסמו הבוקר, נרשם שיא תחלואה של 3 חודשים. ביממה החולפת אובחנו 8,308 בני אדם כחיוביים לקורונה. אחוז הבדיקות החיוביות הגיע ל-7.6%, עלייה של 10% לעומת אתמול. מספר החולים קשה עומד על 764, עלייה של 28 בני אדם מחצות; 256 מהם במצב קריטי, 225 במצב בינוני. נוסף על כך, עדכן משרד הבריאות כי מספר המונשמים הגיע ל-183. מאז פרצה המגפה בישראל, מתו 3,445 מהנגיף.