איימן סייף, פרויקטור הקורונה בחברה הערבית מגיב היום (ראשון) לרשימת הערים המהבהבות, שברובן ערביות, ואומר באופן נחרץ ל-N12 כי העלייה נובעת מריבוי החתונות המתרחשות במגזר. סייף מסביר, כי למרות שיש קושי ממשלתי לעזור לחלק מהמועצות המקומיות, זה באחריותם של האזרחים לשמור על ההנחיות ולהימנע מקיום אירועים שיכולים להוות כמוקדי התפרצות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"אני כל יום משתתף בשיחות זום עם משרדי ממשלה ואני נחשף לנתונים אודות התחלואה במגזר הערבי", סיפר מוקדם יותר היום סייף. "לאחרונה בחברה הערבית יש עלייה שמתחילה להדאיג אותנו. היום הייתה לי שיחת טלפון עם ראש מועצת מגדל שמס ברמת הגולן, יישוב שהפך לאדום, והוא אמר לי שהעלייה הזו נובעת בשל מספר חתונות שהתקיימו שם לאחרונה".

סייף נחשב לאחת הדמויות המשפיעות בחברה הערבית. יש מי שמגדיר אותו אפילו כאחד שההשפעה שלו גדולה וחזקה יותר מזו של חברי הכנסת מהרשימה המשותפת, זאת בעיקר בגלל היחסים שלו עם מקבלי ההחלטות, בהם גם ראש הממשלה נתניהו. את המינוי לתפקיד פרויקטור הקורונה בחברה הערבית קיבל לפני יותר מחודש, בעקבות העלייה בתחלואה במגזר. מאז כניסתו, הנהיג קמפיינים ששמים דגש על מניעתן של חתונות ואיסור של קיום אירועים.

איימן סייף (צילום: מזאווי תקשורת, מערך ההסברה של משרד הבריאות)
איימן סייף|צילום: מזאווי תקשורת, מערך ההסברה של משרד הבריאות

הפרויקטור של המגזר הערבי המשיך ואמר: "אנחנו עושים הכול על מנת למנוע חתונות, גם בביקור שעשינו אתמול לאום אל-פאחם, שמנו את הדגש על מניעת חתונות והתקהלויות. ואני חושב שגם אם יש ראשי מועצות שמתלוננים על חוסר בתקצוב המועצות, וגם אם יש שיח שהמשטרה עושה או לא עושה את העבודה שלה – מי שצריך לדאוג לעצמו זה האזרח, התושב. צריך להימנע מחתונות בכל מחיר. אני מקווה שהעלאת הקנסות על מארגני חתונות והתקהלויות תביא תוצאה בכיוון הנכון".

במשטרה טוענים כי בימים האחרונים הם פיזרו מספר חתונות. בשיחה עם מפקד תחנת נצרת, סגן ניצב אלי סילוק, הוא אומר לנו: "פיזרנו רק ביומיים האחרונים באזור נצרת שתי חתונות. בכל מקום שתהיה בו פעילות אסורה או חתונה אנו נגיע ונמנע או ננסה למנוע עלייה בתחלואה. השוטרים שלנו נמצאים בכל מקום לתת מענה ובעת הצורך גם לחלק דוחות וקנסות".

ראשי מועצות במגזר הערבי טוענים שבשל העובדה שהתקציבים שהקצתה הממשלה נגמרו, היכולת לאכוף את עניין החתונות וההתקהלויות – הופך ונהיה קשה יותר. ד"ר סמיר מחאמיד, ראש עיריית אום אל-פאחם: "עניין החתונות הוא באמת מדאיג, אני מקווה שזה לא יחזור. אצלנו בעיר פתחנו מספר תחנות בדיקה לקורונה ללא הפניה במטרה לטפל בתחלואה. אנו שוב רואים עלייה קטנה במספרי החולים. בלי תקציבים ומשאבים העירייה לא יכולה לטפל בחתונות או לעזור באכיפה, כדי למנוע את החתונות המדינה צריכה להתגייס".

מישל רושרוש, בעל מספרה מנצרת, אומר בשיחה היום: כמעט חודש אני ללא פרנסה. יש לי אישה ושלושה ילדים, אני לא יודע איך לפרנס את המשפחה שלי כשאני יושב בבית. גם אין מענה או תוכנית מהממשלה, המצב מאוד קשה ואני עומד חסר אונים מול המתרחש".

גם ראש מועצת פוריידיס, איימן מרעי, אמר בעקבות ההכרזה על היישוב אדום: "אם יוטל סגר, ניכנס למשבר כלכלי קשה".