משרד הבריאות פרסם הבוקר (שלישי) עדכון באשר לתמונת מצב התחלואה בקורונה בישראל. על פי הנתונים, 780 נדבקים אובחנו ביממה האחרונה, ושיעור הבדיקות החיוביות ירד ל-2.1% - הנמוך מאז חודש יוני. אמש אושרה שורה של הקלות במסגרת השלב השני של היציאה מהסגר, ובראשן: מתווה חזרה לבתי הספר לכיתות הנמוכות, שעורר ביקורת קשה, וחידוש הפעילות במספרות ובמכוני היופי. סגן שר הבריאות יואב קיש התייחס בריאיון לכאן רשת ב' לאסטרטגיית היציאה: "יש שינוי מהפעם שעברה – פותחים רק בהתאם למצב התחלואה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ירידה בשיעור החיוביים; סגן השר קיש: "פתיחת המסחר תגרום למחיר בריאותי כבד"
על פי הנתונים, ביממה החולפת התגלו 780 נדבקים חדשים בקורונה. מספרם של החולים שמצבם מוגדר קשה עומד על 467, ומתוכם – 193 מונשמים. מאז פרוץ המגפה, הלכו לעולמם 2,452 חולים. עם זאת, הנתון המעודד נמצא בשיעור הבדיקות החיוביות, שעומד היום על 2.1%. מדובר במספר הנמוך ביותר מאז חודש יוני.
בתוך כך, קבינט הקורונה התכנס אתמול לדיון בפרטי השלב השני של היציאה מהסגר, והישיבה הייתה סוערת במיוחד, וכללה ויכוחים קשים בין השרים. לצד ההקלות שאושרו, המחלוקת הגדולה בין המשרדים השונים הותירה חלק מהסוגיות מחוץ למתווה שאושר להתחיל ביום ראשון. ביום חמישי צפויים השרים להתכנס שוב, כדי לקבוע מה יהיה בגורל חנויות הרחוב, הצימרים והשירותים הקהילתיים.
סגן שר הבריאות יואב קיש התייחס בריאיון לכאן רשת ב' לחילוקי הדעות, ועמד על ההתעקשות של משרד הבריאות: "יש שינוי מהפעם שעברה – אנחנו לא נכנעים ללחצים, ופותחים רק בהתאם למצב התחלואה". הוא הביע תקווה שעד סוף השבוע יושגו ההסכמות בנושאים שעדיין נשארו פתוחים. "משרד הבריאות הבהיר כי פתיחה של המסחר במקביל למערכת החינוך בכיתות א' עד ד' עלולה להוביל למחיר כבד מדי בתחלואה, זו תוספת שעלולה לייצר מפגשים רבים בין אנשים".
אושר בקבינט: טיפולי "1 על 1", מתווה שנוי במחלוקת למערכת החינוך
השרים אישרו פעילות של רפואה משלימה וטיפולים שאינם רפואיים. עוד אושרו טיפולים המוגדרים כ-"1 על 1", כלומר טיפול בלקוח אחד בלבד: במספרות, במכוני יופי וקוסמטיקה, בלימודי נהיגה ובאימונים אישיים. הרשימה עשויה להשתנות השבוע: משרד הבריאות יגבש בימים הקרובים את הרשימה הסופית.
במסגרת החלטות הקבינט, הפעם – בשונה מספטמבר – גם תלמידי כיתות א' ו-ב' יחויבו בעטיית מסכה. הלימודים בשכבות אלה יתקיימו בפיצול, ובמשרד החינוך הסבירו כי מדובר בשלב ביניים; נתוני התחלואה יהיו אלה שיכריעו אם מודל הלמידה ישתנה. בהחלטת הקבינט נמסר: "פתרון הקבע לסוגיית הפעלת כיתות א'-ב' בתקופת הקורונה יגובש לאחר שנלמד את מה שקורה בגנים וינותחו החלופות שעלו בדיון וחלופות נוספות".
שר החינוך יואב גלנט הודיע אמש בריאיון למהדורה המרכזית כי רשויות שיוכלו ללמד בכיתות מלאות ויעמדו בהנחיות – יקבלו את אישור משרד החינוך לכך. גלנט הוסיף: "אנחנו נשענים על 13 אלף מורים שגייסנו לכיתות ג'-ד' ואנחנו נמצא דרך שלא כל המורים האלה יהיו בכיתות ג'-ד', אלא שחלק מהם ילמדו בכיתות א'-ב'. זה ייעשה בכל רשות באופן עצמאי, ככה שמה שנכון לתל אביב או להרצליה, איננו בהכרח נכון לאום אל-פחם או לבית שמש".
סוגיית הצהרונים היא זו שעוררה ביקורת גדולה בשל התהיות בהקשר הבריאותי. שרים רבים התעקשו להפעיל את הצהרונים, שתסייע להורים בחזרתם למקומות העבודה. אלא שהמהלך ייצור "ערבוב" בין הקפסולות; למרות שהקפסולות יהיו מופרדות, הצהרונים יאוחדו במתכונות של "אותה שכבת גיל (כיתות א' או כיתות ב') ומאותו מוסד חינוכי, לא יותר מ-3 קפסולות", לשון ההחלטה. בתגובה לכך, הובהר כי השר גלנט יפעל יחד עם השלטון המקומי לצמצום תופעת המעבר בין הקבוצות.
גם בהסעות למסגרות לא תחול הפרדה מלאה: ההפרדה תתקיים באמצע האוטובוס, בכל חצי תשב קפסולה אחת, וכן התלמידים יחויבו בעטיית מסכות.