מנכ"ל חברת התרופות פייזר, אלברט בורלא, הכריז כי החברה תגיש היום (שישי) בקשה לאישור חירום ממנהל המזון והתרופות האמריקני. בריאיון שקיים למגזין טיים, סיפר שהחברה שולחת את המסמכים והנתונים לרגולטרים במקומות שונים בעולם, מלבד מנהל התרופות האמריקני. "מקווים לקבל אור ירוק, ברגע שיתקבל כזה - נכונים להתחיל להפיץ את החיסון בתוך שעות".

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"מקווים לחילופי שלטון חלקים בארה"ב כדי שנוכל להתקדם כראוי", המשיך בורלא, "אנו מתכננים לעקוב אחרי מתחסנים שנתיים לפחות כדי להבין כמה זמן החיסון מחזיק. קיימת אפשרות להזריק זריקות דחף שיעלו בחזרה את רמת הנוגדנים (כל פעם זריקה אחת נוספת)". בורלא אישר פעם נוספת כי קיים הסכם חתום עם ישראל ומדינות נוספות לאספקת חיסונים במידה והם יאושרו. עוד הודגש, כי הכסף יועבר לחברה רק במידה והיא תספק את החיסונים.

אלברט בורלא (צילום: AP PhotoPablo Martinez Monsivais)
מנכ"ל פייזר אלברט בורלא|צילום: AP PhotoPablo Martinez Monsivais

אחרי שפייזר העבירה תוצאות ביניים מהניסוי שהראו כי יעילות החיסון שלה עומדת על 90%, ענקית התרופות הכריזה שלשום שהשלב השלישי בניסוי הושלם, והתוצאות המעודכנות מראות שהחיסון יעיל ב-95%. 

בחברה הוסיפו בהודעה הרשמית שפרסמו אודות השלמת הניסוי, ש-95% אחוזי היעילות נכונים החל מ-28 ימים מהיום שבו המשתתף קיבל את המנה הראשונה של החיסון מתוך שתיים. המנה השנייה ניתנה 7 ימים לאחר המנה הראשונה. עוד הראו תוצאות הניסוי שמדד היעילות היה עקבי ללא קשר להבדלי גזע, מין, גיל ודמוגרפיה. יעילות החיסון בקרב מבוגרים בני 65 ומעלה למשל, עומדת על 94%.

בקבוקי חיסון (צילום: shutterstock)
צילום: shutterstock

על פי החברה, אין חשש בטיחותי מהחיסון, והם עמדו ברף שמציב ה-FDA וה-EUA. רוב מוחץ מתוך יותר מ-43 אלף משתתפי הניסוי, לא חווה תופעות לוואי משמעותיות. 3.7% מהם חוו עייפות, ורק 2% סבלו מכאבי ראש. 

בפייזר הוסיפו שעד סוף שנת 2020 הם יצליחו לייצר 50 מיליון מנות חיסון, ועד סוף שנת 2021 הם יגיעו ל-1.3 מיליארד מנות. החיסונים צפויים להיות מיוצרים ומופצים במרכזי הייצור של החברה בארה"ב, בלגיה וגרמניה. בצל החשש מהקושי בשינוע ובאחזקה של החיסונים שפייזר ייצרה, בחברה גם אמרו שהם "מביעים אמון שיהיה אפשר לשנע את החיסון בצורה נוחה מסביב לעולם".