הנתון שממנו חששנו: עד כה נרשמו מעט מאוד דיווחים בארץ ובעולם על חשד להדבקה חוזרת בקורונה, ובמקרים רבים אף נשללה האפשרות לאחר בדיקות מעמיקות שבוצעו. אך שני בתי חולים בישראל, במרכז ובצפון, טענו שהגיעו אליהם מטופלים שחלו שוב בקורונה - לאחר שכבר החלימו לפני כמה חודשים. במשרד הבריאות מסרו: "הידע על הידבקות חוזרת בנגיף מצטבר עם הזמן".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
חולה כבן 70 שחלה בקורונה במהלך הגל הראשון, נבדק שוב בשבועות האחרונים ונמצא חיובי, כך נמסר מאחד מבתי החולים במרכז הארץ. הוא סבל מתסמינים, ולפי בית החולים - העדויות והממצאים מצביעים על כך שאכן מדובר בהדבקה חוזרת.
מקרה דומה דווח מבית חולים נוסף, הפעם בצפון הארץ. מדובר ברופא שנדבק בשלבים הראשונים של המגפה, ובחודש האחרון - שוב חלה. בשני המקרים, גם בימי הגל הראשון וגם לאחרונה - הוא סבל מתסמינים של המחלה, ותוצאות בדיקות הקורונה שלו היו חיוביות.
בשונה ממקרים אחרים שבהם היה חשש להדבקה חוזרת, כאן קיים הפרש של כמה חודשים בין האבחנה הראשונה לשנייה. לכן, למרות שבעבר היססו לומר זאת בגלוי ובביטחון - בתי החולים מדווחים כעת על ההדבקה החוזרת שנמצאה.
בחודשים האחרונים היו דיווחים על מקרים בודדים שבהם אנשים נדבקו לכאורה מחדש בקורונה, אך חלקם הופרכו ולחלקם האחר לא נמצאו ראיות תומכות. אחת הסיבות שבגללה אדם עשוי להגלות כחיובי גם כעבור זמן מהבראתו - היא הסיכוי שהוא שייך לאחוז קטן של מחלימים שממשיך להימצא חיובי לנגיף בבדיקות קורונוה, אפילו בין חודש לשלושה חודשים לאחר שנדבק. עם זאת, במקרים שדווחו כעת – קיים הפרש של כמה חודשים בין תוצאות שתי הבדיקות החיוביות.
למרות זאת, בכירים במערכת הבריאות מדגישים שצריך לוודא כי אכן מדובר בהדבקה חוזרת. הם הדגישו כי חרף הדיווחים על כמה מקרים דומים ברחבי העולם, עדיין לומדים את השפעות הנגיף. העדויות להדבקה חוזרת בקורונה עדיין מועטות מכדי להצביע על דפוס, אך עלולות, אם כן, להשפיע על היחס למחלימים.
תגובת משרד הבריאות: "כזן חדש של נגיף שטרם נודע בעולם, הידע על הידבקות חוזרת (המכונה re-infection) בנגיף ומשך התגובה החיסונית מצטבר עם הזמן. האפשרות להדבקה חוזרת דווחה בספרות המדעית במספר מקומות בעולם. הנושא מורכב משום שלא ניתן לדעת שהאירוע השני מייצג הדבקה חוזרת או שמא לא הייתה באמת חשיפה לנגיף באירוע הראשון".