במקביל למאמצים לסגירת הסכם מול חברת פייזר על הבאת חיסוני קורונה לישראל, במשרד הבריאות נערכים לייבוא וקליטת החיסונים. בכיר במשרד הבריאות אמר בשיחה עם N12: "כל ההסכמים שנעשו מול חברות החיסונים השונות נמצאים תחת סודיות עסקית. משרד הבריאות מתעסק בקדחתנות רבה כבר במשך חודשים כדי לנסות לקדם רכש חיסונים שיכלול כמה שיותר מנות, פיזרנו את הביצים בכמה שיותר סלים שרק אפשר".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
פייזר דיווחה לציבור כי עד סוף 2020 יהיו 50 מיליון מנות חיסון ועד סוף 2021 יהיו 1.3 מיליארד חיסונים. את הכמות הזו היא תחלק בין מדינות העולם שהזמינו את החיסונים. על כך אמר הבכיר: "החברות לא מסוגלות לייצר את כמות החיסונים שתספק את כל הלקוחות הפוטנציאליים, לכן סביר להניח שיהיה תהליך שבו החיסונים יגיעו לארץ בטפטופים. יוגדר תעדוף לחלוקת החיסונים באופן דומה לזה שנקבע בחיסוני השפעת - כשהראשונים להתחסן יהיו האוכלוסיות בסיכון".
כאשר יגיעו החיסונים לארץ, האתגר יהיה לאחסן כמות גדולה בתוך מקררים ייעודיים בטמפרטורה מינוס 70 מעלות ולשנע אותם ברחבי הארץ כשהם ממשיכים להיות בטמפרטורה הזו. "אני מאמין שזה יהיה מורכב מאוד ובוודאי יהיו תקלות פה ושם", מתאר חבר בצוות הטיפול במגפה. "אך זה לא החיסון הראשון בישראל שניאלץ לאחסן במינוס 70 מעלות. זה אתגר מאוד גדול ולא בנאלי כלל, אבל ישנה היערכות כיצד להוביל ולהפיץ אותם בהקפאה".
בישראל קיימים מספר מקררים בטמפרטורה של מינוס 70 מעלות, כמו למשל בחלק מקופות החולים. אך כדי לאחסן כמות גדולה מאוד, יהיה ככל הנראה צורך בהקמת מרכז ייעודי לנושא. חנקן נוזלי הוא חומר שיכול לסייע בשימור החיסונים בטמפרטורה זו.
בתוך כך ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע כי שוחח הלילה פעם נוספת עם מנכ"ל פייזר אלברט בורלה. נתניהו אמר לאחר השיחה כי ישנה "התקדמות משמעותית במשא ומתן וממשיכים לעבוד מסביב לשעון להשגת חיסונים לישראל".