משרד הבריאות עדכן הבוקר (רביעי) את כללי התו הסגול שיחולו על הלקוחות ובעלי העסק בקניונים במסגרת הפיילוט שייצא לפועל בקרוב. שלא לפי תנאי התו הסגול ביציאה מהסגר הראשון, מספר האנשים ייקבע על פי שטח החנות או הקניון ולא רק על פי מספר אנשים. במשרד הבריאות גם בוחנים אפשרות להפעיל את הקניון לא ב"שעות הרגילות" בשביל לאפשר פתיחה נפרדת עבור לקוחות באוכלוסיית סיכון.

למתווה המלא של פיילוט הקניונים שהציג משרד הבריאות - לחצו כאן

בשטח הקניון תותר שהייה של לקוחות לפי יחס של אדם לכל 7 מ"ר. באשר להתקהלות בחנויות עצמן, משרד הבריאות הבדיל בין חנויות חיוניות לחנויות אחרות. בחנויות חיוניות היחס הוא אדם לכל 7 מ"ר או עד 10 אנשים בחנות, לפי הכלל המקל יותר. כלומר, לחנויות חיוניות גדולות מאוד יוכלו להיכנס עשרות לקוחות. לעומת זאת, בחנויות "רגילות" בקניון, תותר התקהלות שלא חורגת מאדם לכל 7 מ"ר, ובכל מקרה תיאסר שהייה של מעל 10 אנשים בחנות.

פתיחת הקניונים ברחבי הארץ (צילום: יונתן זינדל, פלאש/90 )
ההתקהלות המותרת בקניון - אדם לכל 7 מ"ר|צילום: יונתן זינדל, פלאש/90

מספר המבקרים בקניון יימדד on-line בכל זמן נתון עם התראות שיועברו לחדר הבקרה, להנהלת הקניון ולשומרים בכניסות לקניון. החל מתפוסה של 90% מהמגבלה המותרת, השומרים יווסתו את מספר הנכנסים, ובמקרה הצורך - יעצרו את הכניסה לקניון. הקניון יפרסם on-line את רמת העומס בקניון (אדום – לא ניתן להגיע; ירוק – עומס נמוך, מותר להגיע) לנוחות הלקוחות.

סיורים של סדרנים ואיסור אכילה בקניון: כך ייראה הפיילוט

מלבד הכללים הצפויים כמו חובת עטיית מסכה, שמירה על ריחוק חברתי של 2 מטר מאדם לאדם ומדידת חום בכניסה, במשרד הבריאות הוסיפו לפיילוט תקנות מיוחדות לשהייה בקניונים. למשל, על פי המתווה, לא תותר אכילה בתוך הקניונים, ועל הנהלת הקניון להציב חסם פיזי באזורים בקניון שמיועדים בזמן שגרה לקיום ארוחות.

הישראלים נוהרים לקניות באילת (צילום: n12)
ישראלים בקניון באילת אחרי הסגר הראשון|צילום: n12

עוד הוחלט במסגרת הפיילוט כי בקניונים יסתובבו סיירים שתפקידם יהיה להסב את תשומת לב הלקוחות להוראות הנדרשות. "במקרה של אי עמידה בתנאים, הסייר יסב את תשומת הלב הלקוח", נכתב בהודעה שמסר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות פרופ' גרוטו. "במקרה הצורך, יפנה הסייר לגורם בעל סמכויות פיקוח ואכיפה ברשות המקומית או במשטרת ישראל על מנת שיגיע למקום".

כמו כן, הסיירים יערכו רישום של מספר ההפרות לפי סוג ההפרה. זאת, לצורכי בקרה של הפיילוט. נוסף על כך, יינקטו גם אמצעים לעידוד קנייה ב"שעות מתות" בשביל "לרווח" הגעה של מבקרים לקניון, ותיבחן פתיחה נפרדת מחוץ לשעות הפעילות "הרגילות" עבור לקוחות בסיכון כגון בני הגיל השלישי. בקניונים תופעל גם כריזה שתזכיר את ההוראות, בדגש על עטיית מסכות.

חוזרים לשגרה - קניון הדר בירושלים (צילום: פיטוסי , פלאש/90 )
קניון הדר בירושלים |צילום: פיטוסי , פלאש/90

במשרד הבריאות הבהירו כי הפיילוט יחול על 15 קניונים סגורים בלבד ברחבי הארץ. "הקניונים שישתתפו בפיילוט ייקבעו על ידי משרדי האוצר והכלכלה ולפי קריטריונים שייקבעו בהמשך", מסר גרוטו. "הקניונים שייבחרו יפעלו בהתאם להוראות המתווה עד ליום 6.12.20". גרוטו הוסיף כי בשלב זה לא תותר הפעלתם של קניונים בישראל מלבד הקניונים שבפיילוט.