יו"ר ועדת סל התרופות, פרופ' שוקי שמר, אמר הבוקר (רביעי) לקראת ישיבת הדירוג הראשונה של הוועדה כי אם המשבר יימשך ולא יעבור תקציב מסודר - לא ייכנסו תרופות חדשות לסל. מדברים שאמר שמר עולה כי עבודת הוועדה תיפגע מכך שהיא אינה יודעת כמה כסף יעמוד לרשותה, וגיבוש הרשימה ייעשה על בסיס הערכות בלבד. 

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

"יש טכנולוגיות ותרופות חדשות עם עלויות יקרות, ועלינו להקצות משאבים כדי להשאיר את מדינת ישראל בסטנדרט רפואי גבוה", הסביר פרופ' שמר. "כשאנחנו מתעדפים כ-900 טכנולוגיות שהעלות הכוללת שלהם היא כ-3 מיליארד שקלים, ברור שהתקציב שיעמוד בפנינו הוא לא מספיק".

עוד אמר יו"ר ועדת סל התרופות: "בשנה שעברה הבטיח ראש הממשלה שהתקציב יעלה ב-750 מיליון שקלים לשנה - ולזה אני מצפה. ראינו השנה מיליארדים מושקעים בחולי הקורונה וזה מה שאנחנו מצפים גם עבור החולים האחרים. נכון להיום - אין תקציב. אנחנו לא יודעים מהו התקציב שעומד לרשותנו, העבודה נעשית ואני מקווה שנקבל תקציב הולם. אני בקשר בעניין הזה עם ראש הממשלה ושר האוצר".

פרופסור שוקי שמר (צילום: אמיר טואג)
יו"ר ועדת סל התרופות, פרופ' שוקי שמר|צילום: אמיר טואג

"חברי הוועדה צריכים להכיר את התרופות והטכנולוגיות", הוסיף פרופ' שמר. "מה שמציל חיים יקבל עדיפות עליונה. את הדיונים אנחנו יכולים לנהל גם ללא תקציב אבל אני מקווה שלא יהיה מצב כזה. מבחינת המדינה נכון יותר להציג לנו מה הוא התקציב, כי אחרת ניתן רשימה ומישהו ייאלץ לחתוך אותה. אני מקווה שסל התרופות יקבל יותר מ-750 מיליון שקלים, כל המומחים חושבים כך וגם רה"מ הכיר בעובדה הזו".

ועדת סל התרופות החלה הבוקר את הדיונים שבסופם יוכרעו אילו טיפולים וטכנולוגיות ייכנסו למימון ציבורי בשנת 2020. על אף שהוועדה החלה את עבודתה, עדיין לא יודעים מה התקציב שעומד לרשותה, מפני שטרם אושר בכנסת תקציב המדינה. 880 טיפולים וטכנולוגיות חדשות בעלות כוללת של יותר מ-3 מיליארד שקלים, הוגשו השנה להערכת הוועדה. 18 חברי הוועדה מתכנסים באולם במרכז הרפואי שיבא תל-השומר, בהתאם להנחיות הקורונה, וחוצצים מפרידים ביניהם.

ועדת הסל מורכבת מגורמים שונים ומטרתה להבטיח כי החלטות הועדה יתקבלו מתוך ראייה חברתית-ציבורית רחבה, לצד נקודת המבט המקצועית רפואית. אם לא יהיו עיכובים, עליה להגיש את המלצותיה עד סוף דצמבר 2020. מלבד פרופ' שמר, חברי הוועדה הם ד"ר אסנת לוקסנבורג, מנהלת חטיבת טכנולוגיות רפואיות במשרד הבריאות; ד"ר סוהיר אסדי, פנימאית ונפרולוגית ברמב"ם; פרופ' יצחק שפירא, קרדיולוג וסמנכ"ל איכילוב; פרופ' אילנה הרמן, לשעבר מנהלת מחלקה פנימית בסורוקה; ד"ר גדי נוימן, אורולוג וסגן מנהל בית החולים בילינסון; ודים פרמן ממשרד הבריאות; וד"ר ליאור קצפ, יו"ר ההסתדרות לרפואת שיניים.

ארבעת נציגי קופות החולים בסל הם ד"ר ניקי ליברמן מקופת החולים כללית, ד"ר דניאל לנדסברגר, ממכבי שירותי בריאות, ד"ר דוד מוסינזון,סמנכ"ל הרפואה במאוחדת ופרופ' שלמה וינקר מקופת החולים לאומית. נציגי האוצר הם נועה היימן וליאור קוטלר. נציגי הציבור בוועדה השנה הם: ראובן קפלן מנכ"ל בית ההשקעות פסגות, פרופ' רות לנדאו, הרבנית מלכה פיוטרקובסקי ואל"מ (במיל') גו'סלין בש, לשעבר ראש מחלקת הנפגעים בצה"ל.