לא מעט ישראלים שמשתוקקים לחזרה מלאה של המשק לעבודה, חוששים לא פחות מאחד הפתרונות האפשריים שעל השולחן – בדיקות המוניות. כאלה שיאלצו אותנו אולי לבצע בדיקות מטוש באופן קבוע ואולי להיכנס לבידודי שווא.

לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"אני מעדיפה שהבת שלי תישאר בבית ושלא תעבור את הבדיקה הפולשנית והכואבת הזו", אומרת שירה מתל אביב, אם לתלמידה בת 12. היא כבר קיבלה החלטה שבתה לא תיקח חלק בתוכנית שהמדינה שוקלת להכניס לפחות למערכת החינוך. "רק אם תהיה בדיקה באמצעות הרוק אני אשקול את העניין".

"זה נשמע כמו מדע בדיוני", "פרקטיקה שנהוגה בסין, מדינה עם מחנות ריכוז למתנגדי שלטון", "זה הדבר הכי פשיסטי ששמעתי" – אלו רק חלק מהתגובות שקיבלנו לשאלה האם תהיו מוכנים לבצע שתי בדיקות קורונה בשבוע שיאפשרו כניסה למקומות ציבוריים.

קורונה, אוקטובר 2020, תל אביב (צילום: Miriam Alster, FLASH90)
האם יותר בדיקות יאפשרו שגרת חיים רגילה?|צילום: Miriam Alster, FLASH90

"טרחני בטירוף"

"מוגזם לדרוש מאיתנו לבצע כל כך הרבה בדיקות רק בשביל שנוכל לנהל חיים תקינים", אומרת נטע לי מתל אביב. "זה דורש זמן לוגיסטי שאין לי, טרחני בטירוף ובשביל מה: מסעדה? קולנוע? אני אזמין אוכל מבחוץ ואראה סרט בבית". 

דודי מהמרכז, שכבר שהה בבידוד, מעדיף אפילו בידוד נוסף על פני בדיקת קורונה. "עשיתי שתי בדיקות קורונה והן היו סבל בשבילי", הסביר. "זה אומנם לא נורא, אבל בידוד פחות נורא". 

חלק מהישראלים איתם דיברנו הביעו חשש מבדיקות שגויות שישלחו אותם לבידוד מיותר, וכבר היו דברים מעולם. "אני מעדיפה לוותר על כל המותרות בחודשים הקרובים בגלל הכמות הגדולה של הטעויות בתוצאות, והחשש שיש סיכוי גבוה יותר להיכנס לבידוד", אמרה שרון.

"אולי זה שווה את זה"

למרות הדברים האלה, חלק מהמתנגדים מבהירים כי ההתנגדות שלהם טכנית בעיקר, והם מבינים את התועלת למשק. שינויים באופי הבדיקות עשויים לשנות את דעתם. "אם יהיו יותר אזורי בדיקה מהירים בלי תור בדרך לעבודה אז בכיף", אומרת ריבי, למרות שהיא חוששת מבידוד שווא. 

בדיקת קורונה (צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90 )
בדיקת קורונה|צילום: אוליבר פיסוטי, פלאש/90

"הבדיקה לא נעימה בכלל, אז לעשות אותה פעמיים בשבוע בשביל לצאת מהבית זה מבאס", אומרת נופר מהדרום. "מצד שני, אם זה יאפשר להחזיר עובדים ולפתוח את המשק אולי זה שווה את זה. הכול שאלה של איפה זה יתבצע ואיך". 

יניב מהרצליה מעיד כי בדיקה לא פולשנית תשכנע אותו להסיר את התנגדותו. "אם הייתה בדיקה פשוטה ומהירה באמצעות רוק לדוגמה, לא הייתה לי בעיה להיבדק, ואני חושב שלעוד הרבה אנשים", אמר. 

לפניות לכתבת: avivitm@ch2news.co.il.