מנכ"ל משרד הבריאות מאשר היום (חמישי) את הטענות על פיהן ישנם פלגים במגזר החרדי שהחליטו על מדיניות הפוכה לזאת של הממשלה, והולכים על המדיניות השוודית של חסינות עדר. "אני מאוד כואב את ההתנהגות הזאת", הוא אומר.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
למעשה הם מאפשרים לצעירים להידבק מתוך הבנה שרובם המוחלט יעברו את המחלה עם תסימינים קלים מאוד, ושומרים על המבוגרים כדי שלא יידבקו מהם. פרופ' חזי לוי הסביר כי "זה לא הדוקטרינה הבריאותית שלנו, ואנחנו לא מאמצים חסינות עדר, עם התחלואה והתמותה המלווה".
עוד הוא הביע אכזבה מההחלטה העצמאית הזו: "אני מאוד כואב את ההתנהגות הזאת, וזאת שעת המבחן של ההסברה והמנהיגות של מנהיגי הדיעה במגזר. צריך להקפיד על כל ההנחיות של משרד הבריאות, בתוכן כמובן - הקפדה יתירה בשמירה על קשישים ואוכלוסיית סיכון מפני תחלואה".
המגזר החרדי עומד במוקד הפרת ההנחיות בימים האחרונים, וסובל כצפוי גם מתחלואה נרחבת במיוחד ומאחוזים גבוהים של בדיקות חיוביות. ברחובות בני ברק ניסו אתמול להסביר את התמונות של ההתקהלויות הגדולות במוצאי יום הכיפורים וגם מה עומד מאחורי מספרי החולים הגבוהים לעומת המספר הנמוך של המתים והחולים קשה במגזר. מאוחר יותר, פרסמו מנהיגי הזרם הליטאי הרבנים קניבסקי ואדלשטיין הנחיות לקראת סוכות: להתפלל רק בחצרות, לא לארח בסוכה, להקפיד על מסכות.
רוב החולים במגזר הם אכן מתחת לגיל 24 והקבוצה הבולטת ביותר היא גברים בני 17 עד 24, כלומר תלמידי ישיבות. החשש הוא שאלפים מהם שהתפזרו לבתיהם ללא פיקוח, עלולים להביא את ההדבקה למשפחות. בהקשר הזה מעניין לשים לב לדברים שאמר מנכ"ל משרד הבריאות: "ייתכן שנתיר את פתיחת הישיבות במתווה הקפסולות, למרות שראינו שזה לא כל כך עבד".