מוקדם מדי לדבר על סגר: חוקרי האוניברסיטה העברית פרסמו ניתוח עדכני של נתוני הקורונה לפיו ישנה יציבות בתחלואה שמאפשרת התאמת מגבלות. "במצב התחלואה הנוכחי יש עוד זמן רב עד שיהיה צורך לדבר על סגר מלא ולכן ניתן למנוע הגעה אליו באמצעות פעילות להורדת התחלואה", נכתב במסקנות המסמך.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
עוד הוסיפו החוקרים החתומים עליו - פרופ' ינון אשכנזי, ד"ר דורון גזית, ד"ר רונית קלדרון-מרגלית, פרופ' רן ניר פז ופרופ' נדב כץ כי על מנת לצמצם את היקף התחלואה "נדרש לתגבר את האכיפה ולהגדיל את השליטה במוקדי ההתפרצות".
המסמך של חוקרי העברית מגיע יממה לאחר שפרויקטור הקורונה, פרופ' נחמן אש, הצהיר: "אנו נמצאים במצב חירום". בדבריו טען הפרויקטור כי ישנה עליה בתחלואה יחד עם תחושה בציבור שהקורונה הלכה וציין כי משרד הבריאות ימליץ לקבינט על הצעדים המידיים שבהם יש לנקוט.
גם ראש אגף שירותי בריאות הציבור, ד"ר שרון אלרעי-פרייס, הצטרפה לאזהרות וטענה: "אנחנו בגל שלישי וצפויים לחוות עלייה נוספת במקדם ההדבקה ובמספר המאומתים". עוד הבהירה ד"ר אלרעי-פרייס כי "הטלת עוצר לילי בחגים זו אפשרות שנמצאת עדיין בדיונים, אך עוד לא הוחלט".
לאור ניתוח נתוני הקורונה שקיימו, החוקרים טענו כי אופן הטיפול הטוב ביותר יהיה "מניעת זליגה בין ישובים אדומים לירוקים, סגרים מקומיים ובדיקות המוניות באזורי תחלואה". החוקרים הסבירו כי למשל תושבי עוספייה, שהוגדרה כעיר אדומה, נמצאים בקשרי תנועה רבים עם חיפה ודאלית אל-כרמל, שהפכה בעקבות זאת לעיר כתומה. גם בירושלים זוהתה זליגה בין שכונות אדומות לירוקות. בסיכום דבריהם הדגישו החוקרים: "הטיפול בעיר אדומה צריך להתבצע תוך לקיחה בחשבון של הקישוריות החזקה בין ערים קרובות".