בישראל כבר נערכים בהיקף נרחב למבצע החיסונים לקורונה, שצפוי לצאת לדרך בקרוב מאוד. לצד החיסונים עצמם והמקררים שצריכים לאחסן אותם – נדרשים גם מזרקים מיוחדים, כאלה שאינם נמצאים בשימוש קבוע קופות החולים, ולכן אינם במלאי השגרה. אמש (שבת) פרסמנו שבמשרד הבריאות כבר עמלים על רכישת מילוני מזרקים – והבטיחו לקופות החולים שאלו יגיעו יחד עם החיסונים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מדובר במזרק של מיליליטר אחד, דומה מאוד למזרקי האינסולין. האתגר הלוגיסטי בעניין זה הוא מורכב ומשמעותי, שכן המזרקים אינם מגיעים ביחד עם מנות החיסון עצמן מחברת "פייזר", אלא מיצרנים אחרים, בסין. מה עוד שלא רק מדינת ישראל נערכת להשגתם של המזרקים המיוחדים, אלא גם מדינות אחרות בעולם.
ההבטחה לקופות החולים היא שהמזרקים הללו יגיעו יחד עם החיסונים – וכדי לעמוד בה, במשרד הבריאות כבר פנו לכמה ספקים של ציוד רפואי בישראל, שפנו מצידם ליצרנים בסין. אחד הספקים הגדולים שפועלים בנושא ציין שחלק ממיליוני המזרקים שהוזמנו כבר עושים את דרכם לישראל. בתוך כך, החליטו בוועדת התעדוף של משרד הבריאות שמי שכבר ידוע שחלה בקורונה – לא יקבל חיסון.
פרופ' רן בליצר משירותי בריאות כללית הגיע לאולפן "חדשות סוף השבוע" והתייחס לסיכוני החיסון לעומת המחלה עצמה. לדבריו, הסיכונים במחלת הקורונה ידועים והם מסוכנים, ומולם ניצבים סיכונים תיאורטיים. הוא הוסיף שתופעות הלוואי של החיסון, כפי שהן ידועות כרגע, הן מקומיות: בימי ההזרקה ובימים שלאחר מכן. מדובר בכאבים ובחום – וזה סימן חיובי: מראה שהחיסון יעיל ועושה את העבודה שלו.
בסוף השבוע ה-FDA, מינהל התרופות האמריקני, אישר את החיסון של חברת פייזר לשימוש חירום. הערב קיימו ראשי החברה מסיבת עיתונאים לאחר הבשורה ההיסטורית – וניסו להרגיע את החששות של הציבור מפני החיסון החדש. בעקבות האישור, מבצע החיסונים בארצות הברית צפוי להתחיל כבר השבוע ביום שני, עם ראשוני המתחסנים.
"יש לנו ציפיות גבוהות, עבדנו מסביב לשעון כדי להביא את החיסון עם הסטנדרטים הגבוהים ביותר", אמר ראש ה-FDA. "זה שהתהליך כולו היה זריז זה לא אומר שעיגלנו פינות, אני אקח את החיסון הזה בעצמי". עם זאת, הוא הבהיר כי ייקח עוד זמן עד שאפשר יהיה לחזור לשגרה: "אנחנו מפצירים בציבור להמשיך לחבוש מסכות, לשמור על היגיינה ועל מרחק. זה ייקח עוד זמן".