גובר הסיכוי לסגר בחגים: בישיבת זום שנערכה הערב (שלישי) בהשתתפות מנהלי בתי החולים הציבוריים בישראל, שר הבריאות אדלשטיין וממונה הקורונה פרופ' גמזו, העריכו המנהלים שלא יהיה מנוס מסגר בחגים, עקב העלייה בתחלואה. במשרד הבריאות עדיין מתלבטים כיצד להיערך לקראת ראש השנה שיחול בסוף שבוע הבא, והחגים הבאים אחריו. בין הצעדים שנשקלים: סגירת כבישים, מוסדות חינוך, עסקים ומסעדות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מנהלי בתי החולים דיווחו לשר הבריאות כי הצוותים קורסים תחת עומס העבודה וכי "אין מנוס מסגר בעוד שבועיים-שלושה". לטענתם, בבית החולים שיבא, שנחשב לגדול ביותר בישראל, נאלצו להעביר לאחרונה חולי קורונה לבתי חולים אחרים בגלל העומס. למעט מנהלת בית החולים וולפסון, כל המנהלים העריכו שהדרך היחידה לשטח את עקומת התחלואה היא סגר כולל.
פרופ' גמזו צפוי להגיש לקבינט הקורונה מספר חלופות לסגר כללי. בדיונים פנימיים גמזו התעקש כי אי אפשר להגיע לתקופת החגים ללא כל הגבלות ובכך להסתכן בעליית התחלואה לפני החורף הקרוב. שר הבריאות אדלשטיין עדיין מתלבט אם צריך להמשיך במתכונת הנוכחית או לעבור לסגר מלא - לא מוכן למשהו באמצע.
פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, הדגיש בריאיון ל"תוכנית חיסכון" כי במערכת הבריאות עדיין לא התגבשה החלטה סופית על הגבלות בתקופת החגים. "זה נושא שאין לנו דעה ברורה לעניין הזה", אמר גרוטו. "מתקיימים דיונים אינטנסיביים. היום ומחר יתקיימו דיונים עם שר הבריאות". בהמשך הוסיף: "צריך לעשות הערכה מושכלת מה יעשו החגים ומה תהיה התרומה שלהם לתחלואה".
פרופ' גרוטו ציין שבכל מקרה הם מצפים מהציבור לחגוג את החג עם המשפחה הגרעינית בלבד. "אפשר פה ושם לצרף אבל מינימום ככל שאפשר - נראה לי מקסימום 20 איש סביב השולחן".
החל מהערב: עוצר לילי בערים אדומות
תוכניתו של המקורית של פרויקטור הקורונה הייתה החלת סגר מוחלט על 10 ערים אדומות, כולן ערביות וחרדיות. זו בוטלה, בעקבות הלחץ של ראשי עיריות חרדיות והשרים דרעי וליצמן - והערב נכנסה לתוקף הפשרה שגובשה – הגבלות ועוצר לילי על 40 יישובים בישראל. השוטרים הונחו לגלות סבלנות ולהימנע מעימותים, ובמשרד הבריאות חידדו את ההנחיות.
העוצר שנכנס לתוקף הערב יחול בכל יום מהשעה 19:00 ועד השעה 5:00 – עד יום רביעי הבא. המשטרה החלה בפרישת מחסומים בכניסה לכל אחד מ-40 היישובים, בכל אחד מהם יתבצעו בדיקות מדגמיות של רכבים, שיתשאלו את הנכנסים והיוצאים מהעיר – במטרה להבין האם הנוסעים מתגוררים בה או לא. מי שאינו תושב העיר יוכל להיכנס אליה ולצאת ממנה כרצונו – אולם התושבים יהיו מוגבלים בתנועתם. בדיקות דומות יתבצעו גם בתחבורה הציבורית באותם יישובים, אולם זו תימשך כסדרה.