ברקע הזינוק המתמשך בתחלואה וכפי שנחשף במהדורה המרכזית, משרד הבריאות הודיע היום (שישי) על שינוי ההנחיות לאיתור מגעים של חולי קורונה ועל קיצור פרק הזמן לאיכוני השב"כ. בעקבות דיון מיוחד שכונס לבקשת ראש השב"כ, הודעות השב"כ לבידוד ישלחו רק 10 ימים אחורה במקום שבועיים.
ההנחיות החדשות לאיתור מגעים של חולי קורונה: המסמך המלא
ההחלטה צפויה להקטין משמעותית את מספר הנשלחים לבידוד, כאשר מי שנחשף לחולה יותר מעשרה ימים לפני שאובחן לא יידרש לבידוד. גורם בכיר במערכת הבריאות על קיצור פרק הזמן לאיכוני השב"כ: ייתכן שנרוויח כך הרבה ידיים עובדות שיישארו במשק - עם פגיעה בריאותית קטנה יחסית.
על פי המסמך שפרסמה ראש שירותי בריאות הציבור סיגל סדצקי, מגעיו של חולה שסובל מתסמינים ומועד תחילתם ידוע יאותרו ארבעה ימים טרם הופעת התסמינים. עוד נקבע כי מגעיו של חולה שסובל מתסמינים אך לא ברור מתי הם החלו יאותרו 10 ימים טרם קבלת תוצאת הבדיקה החיובית.
כמו כן, מגעים של חולים א-סימפטומטיים יאותרו שבוע ממועד קבלת התוצאה החיובית. עוד נקבע כי הודעות האיתור של השב"כ יישלחו לאנשים שבאו במגע עם חולה מאומת 10 ימים טרם קבלת התוצאה החיובית שלו.
בצל הביקורת שנשמעה על איכוני שב"כ ההמוניים ששלחו עשרות אלפי אנשים לבידוד תוך ימים ספורים, ביקש ראש השב"כ לכנס דיון באשר לאפשרות לקצר את האיכון לתקופה של שבוע עד 10 ימים אחורה - ולא שבועיים כפי שהיה נהוג עד כה. בעקבות הדיון, החליטו במשרד הבריאות לשנות את חובת הבידוד למי שנחשף לחולה, כך שתהיה קצרה משבועיים. ההערכה היא שההחלטה תביא לצמצום מספר הנשלחים לבידוד בעשרות אחוזים.
"מתחילת מגפת הקורונה, הנחיית משרד הבריאות הייתה לאתר מגעים של חולים מאומתים ב-14 הימים לפני קבלת התוצאה החיובית", נימקה סדצקי את החלטתה. "מדיניות זו ננקטה על בסיס הידוע לגבי תקופת הדגירה ובהיעדר מידע על משך הזמן בו חולה קורונה מדבק לפני הופעת התסמינים. פרק זמן זה מתחשב בכך שעובר זמן בין תחילת הסימפטומים לבין ביצוע הבדיקה וקבלת התשובה החיובית והכנסה לבידוד של החולה".
"הנחיות משרד הבריאות נבחנות מעת לעת, בהתאם ליידע והניסיון המצטברים בארץ ובעולם", המשיכה סדצקי. "לנוכח המידע שהצטבר עד כה, המצביע על כך שתקופת ההדבקה היא כ-48 שעות שלפני הופעת תסמינים, שהתסמינים אינם ספציפיים, ומועד הופעתם קשה לקביעה ובהתאם להמלצת הצוות לטיפול במגפות, הוחלט לקצר את פרק הזמן בו נדרש לאתר מגעים של חולים מאומתים".
עוד כתבה ראש שירותי הבריאות כי "קיצור פרק זמן זה, המקובל במדינות אחרות, עשוי לפטור מבידוד אנשים רבים שכיום נדרשים לכך. כמו כן, קיצוץ מספר המגעים הנבדקים יאפשר לצוותי החקירות האפידמיולוגיות להתמקד במגעים בעלי הסיכון הגבוה יותר להימצא חיוביים לקורונה. יש לומר כי להחלטה זו יש מחיר, בוויתור על הכנסת מגעים אשר חלקם עלולים להפוך לחולים לאחר מכן, אך הנתונים מראים כי מחיר זה הינו סביר לעומת התועלת".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות