הפרויקטור מתחיל לעבוד: פרופ' רוני גמזו ניהל הבוקר (ראשון) את ישיבתו הראשונה במסגרת תפקידו כ"ממונה הקורונה". גורמים שנכחו בפגישת הזום העידו כי גמזו הגיע "עם אנרגיות טובות וחדור מוטיבציה", וכי הוא נחוש להוציא את ישראל מהמשבר שבו היא נתונה. שינויי התפקידים ומערך הכוחות לא כוללים רק את מינוי גמזו: היום נמצאה מחליפה לראש שירותי בריאות הציבור הפורשת, פרופ' סיגל סדצקי.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
את סדצקי תחליף בתפקיד ד"ר שרון אלרואי, מומחית בבריאות הציבור וסגנית מנהלת בית החולים כרמל. לפני כשלושה שבועות הודיעה סדצקי על עזיבת התפקיד במכתב ארוך ורווי האשמות. סדצקי הזהירה כי "ישראל נעה לכיוון מסוכן - מצפן הטיפול במגפה איבד כיוון, ההישגים התבטלו עם הפתיחה הנרחבת והמהירה של המשק".
לאחר מינויו של גמזו, במשרד הבריאות מתגבשת ההבנה שתחומי אחריות מסוימים יצאו מידיו ויועברו לגורמים אחרים, בעיקר לרשויות המקומיות ולמערכת הביטחון. בין היתר מבינים במשרד הבריאות שהחקירות האפידמיולוגיות והבידודים לא חייבים, ואולי גם לא צריכים, להתבצע ישירות על ידי אנשי המשרד, שקורסים תחת עומס העבודה.
במערכת הבריאות מדברים על משולש של שלושה גורמים - משרד הבריאות, מערכת הביטחון והרשויות המקומיות. הטיפול במשבר ינוע בין גופים אלה, כאשר כמובן מלמעלה יפקח, יתאם וינהל את העבודה הממונה החדש - פרופ' גמזו, שמונה רשמית ביום חמישי האחרון.
מסתמן כי תהליך ביזור המשימות החל כבר הבוקר, עם הודעתו של ראש הממשלה נתניהו בפתח ישיבת הממשלה כי בכוונתו להגדיל את מעורבות צה"ל ומערכת הביטחון בביצוע החקירות האפידמיולוגיות. "במהלך השבוע פרופ' גמזו יגיש תכנית פעולה כדי לקטוע את שרשרת ההדבקה, ולצה"ל יהיה תפקיד משמעותי במשימה החשובה הזו", הצהיר. "ביקשתי גם מפרופ' גמזו להגיש תכנית לאומית ארוכת טווח לחיים בשגרת הקורונה, והוא יגיש אותה לממשלה וכמובן אחר כך לציבור".
מדובר במהלך שתואם לעמדה שהביע ראש הממשלה החליפי ושר הביטחון, בני גנץ, בשבוע שעבר, ולדברים שהשמיע ח"כ נפתלי בנט לא אחת בחודשים האחרונים, עוד בתקופתו כשר הביטחון. "אני חושב שצריך לתת למשרד הביטחון את היכולת האופרטיבית להוביל את המערכה בעשייה בשטח כי זו היכולת שלנו לעזור לאזרחים", אמר גנץ בריאיון לדני קושמרו ב"מהדורה המרכזית".
לדבריו, "זה מה שאנחנו יודעים לעשות הכי טוב - יותר טוב מכל גוף אחר. אנחנו המערכת הכי גדולה במדינה שיודעת לנהל את המערכות הכי מורכבות במדינה. חבל לפספס את העניין הזה, אני אמשיך להטיף לזה עד שזה יקרה".
"משרד הבריאות הוא הרגולטור הרפואי המוביל שנותן את כל ההנחיות המקצועיות", הוסיף גנץ, "אנחנו מציעים את משרד הביטחון, צה"ל, פיקוד העורף ויתר משרדי הממשלה לתמוך באוכלוסייה במה שהיא צריכה. זה מה שאנחנו עושים בעיתות חירום".
על פי הנתונים המעודכנים שמשרד הבריאות הפיץ הבוקר, אתמול התגלו 1,108 חולי קורונה מאומתים מתוך 15,476 תוצאות בדיקות שהתקבלו אתמול. עד כה אובחנו בישראל 61,388 חולים מאומתים מפרוץ המגפה, וכמעט 27 אלף מהם כבר החלימו: המספר צפוי לזנק בימים הקרובים בעקבות שינוי נהלי הבידוד.
עוד נמסר ממשרד הבריאות כי 464 חולי קורונה נפטרו עד כה. מתוך 33,965 החולים הפעילים, 764 מהם מטופלים בבתי חולים. ישנם 329 חולים שמצבם כעת מוגדר קשה, מתוכם
100 מונשמים.
יולן כהן השתתפה בהכנת הידיעה.