סגירת מכוני הכושר בעקבות מגבלות הקורונה פגעה בהמון ישראלים שמגדירים את עצמם כ"מכורים לספורט". ממחקר חדש של אוניברסיטת תל אביב עולה כי רבים מהם העלו במשקל, אך בנוסף העידו על מצוקה נפשית, לחץ וחרדה. "כשלקחו לי את חדר הכושר הרגשתי שלקחו לי את החיים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
סיגלית רגילה לבקר במועדון הכושר כמעט בכל יום, היא לא חלק מהצוות, היא בכלל עובדת בחברת ביטוח - אבל האהבה האמיתית שלה היא ספורט. בתקופה האחרונה, כמו כל המתאמנים, היא נאלצה להיפרד מהמתקנים לכמעט חודשיים, כשחדרי הכושר היו סגורים בגלל מגבלות הקורונה.
"מצאתי את עצמי יושבת על הספה ובוכה. פשוט עליתי במשקל", סיפרה סיגלית. אך מסתבר שהיא ממש לא לבד. מסקר שנערך באוניברסיטת תל אביב בקרב למעלה מ-8,000 מתאמנים במכוני כושר, עולה שכחצי מהנשאלים העידו על עצמם כי עלו במשקל בתקופה שבה חדרי הכושר היו סגורים. אבל זה לא רק כמה קילוגרמים עודפים - 17% דיווחו על התקפי חרדה ומתח קבועים.
היעדר הכושר השפיע גם על הרגלי העישון: 35% מהמתאמנים עישנו הרבה יותר בתקופה של סגירת מתקני הספורט ו-44% דיווחו כי אכלו פחות בריא ובעיקר, אכלו הרבה יותר.
מאמנת הכושר מישל הוד-לוי העידה: "כשמכון הכושר היה סגור ולא יכולתי להתאמן, הייתי המון עם הילדים בבית. רציתי לעתים לפרוק את העומס ולא היה לי איפה, המצב הנפשי שלי היה על הפנים, וכדי להחזיר לי קצת אנרגיה הלכתי ישר לפחמימות ולממתקים".
ולא רק בחללי הכושר. על פי אפליקציית "ראמבל", בחודשים מרץ ויולי של השנה צעדנו 20% פחות בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה. בינתיים, המתאמנים חוששים שחדרי הכושר ייסגרו שוב: "זה החיים שלי, פה אני מרגישה שמחה", אומרת סיגלית.