העולם כולו נושא עיניים אל חברות התרופות והמעבדות שעמלות מאז התפרצה המגפה בניסיון למצוא חיסון לנגיף הקורונה. בדרך כלל פיתוח חיסון אורך שנים, אך הפעם זה קורה הרבה יותר מהר. כך נראה המסלול בדרך לחיסון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
יותר מ-135 ניסויים נמצאים בשלב "הפרה-קליני", שבו החיסון הפוטנציאלי נדבק בעיקר על בעלי חיים ובמסגרת המעבדה. השלב הבא מאוד דומה: ניסויים בהיקף קטן, רק עם כמה עשרות משתתפים. בשלב זה נמצאים תשעה חיסונים.
אחרי שאנחנו יודעים שהחיסון מפתח נוגדנים בדם, מגיע השלב השלישי והחשוב ביותר: בדיקת יעילות החיסון. עשרות אלפי מתנדבים מקבלים את החיסון ובודקים מול קבוצה אחרת שלא מקבלת אותו - אם באמת הוא מונע הדבקה. בשלב זה נמצאים שישה חיסונים.
הפיתוחים הכי מבטיחים ומעניינים נכון להיום הם של חברות "מודרנה" האמריקנית ושל אוניברסיטת אוקספורד הבריטית. חברת מודרנה, שישראל קנתה בה אופציות לחיסון, הודיעה היום שהוא עוברת לשלב השלישי, עם תוצאות מעולות בשלב השני. מדובר בחדשות מצוינת, שכן אם הכל יתקדם כמתוכנן - המפתחים צופים שהחיסון יהיה מוכן לשיווק בתחילת 2021.
החיסון השני הוא החיסון של אוניברסיטת אוקספורד היוקרתית. החיסון נמצא בשלב השלישי של הניסויים הקליניים ונוסה כבר על אלפי בני אדם שקיבלו דגימה או חיסון דמה. לפי דיווחים שונים, מחר צפויים המפתחים לפרסם את תוצאות השלב השלישי שצפויות להיות מבטיחות במיוחד. במקרה הטוב ביותר, יהיה החיסון מוכן לשיווק באוקטובר, אבל עם אפשרות לדחייה. הערב כבר פורסם ב"טלגרף" הבריטי כי מדענים מאוקספורד אמרו שהצליחו להגיע "לפריצת דרך מבטיחה מאוד" בפיתוח.