עלייה דרמטית במספר החולים קשה? לא בטוח: פרופסור עידית מטות, מנהלת מערך ההרדמה בבית החולים איכילוב, גילתה בימים האחרונים שהמספר האמתי של החולים קשה – נמוך משמעותית מזה שמפורסם. הסיבה: דרישה של ארגון הבריאות העולמי להנמכת הרף להגדרת חולה כקשה.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

"בעוד שבגל הראשון חולים קשים נספרו ככאלה רק אם הם נזקקים לאמצעי עזר כלשהו נוסף על מסכת חמצן כדי לנשום", הסבירה פרופסור מטות. "עכשיו ארגון הבריאות העולמי הודיע שיש לספור כחולים קשים גם את אלו שאינם עונים על אותם הקריטריונים אבל רמת החמצן שלהם בדם - היא מתחת לשיעור מסוים".

טיפול בחולה קורונה בבית החולים מעייני הישועה (צילום: Nati Shohat/Flash90)
טיפול בחולה קורונה בבית החולים מעייני הישועה|צילום: Nati Shohat/Flash90

המשמעות של הדברים אותם אומרת פרופסור מטות היא שהמספר של החולים הקשים בישראל נמוך באופן דרמטי מזה שמפורסם על ידי משרד הבריאות. ההערכה היא שכ-40% מהחולים שמוגדרים כעת קשה הם כאלה שהרופאים בבתי החולים אינם מתייחסים אליהם כחולים קשים.

פרופ' עידית מטות (צילום: החדשות12)
פרופ' עידית מטות. "הקריטריונים שונו"|צילום: החדשות12

על פי משרד הבריאות, אתמול 23,046 בדיקות קורונה, 4.6% מהן העלו תשובה חיובית. נכון להיום ישנם בישראל 89 חולים שמוגדרים קשים - 36 מהם מונשמים. 12,717 חולים פעילים מאובחנים הבוקר בישראל. מאז חצות אתמול אובחנו 68 נדבקים חדשים. שני חולים נוספים מתו הלילה, והעלו את מניין המתים ל-338.

עם זאת, כעבור מספר שעות משרד הבריאות פרסם עדכון ובו הוא מתעקש כי אין שינוי בהגדרות: "מספר החולים הקשים עומד על 86 ונמצא במגמת עלייה, זו עובדה קיימת. ביחס לטענה שארגון הבריאות העולמי שינה את ההגדרה לגבי מיהו חולה קשה - נושא ההגדרות העדכניות נדון בצוות טיפול במגפות וטרם הסתיים הדיון. בשלב זה אין כל שינוי בהגדרות ובאופן דיווח בתי החולים. לגופו של עניין, מדובר בעליה בחולים קשים הזקוקים לטיפול נמרץ".