פרופסור אלי שפרכר, שהמודל שלו הצליח לנבא שוב ושוב את מספר החולים הקשים באופן מדויק, אמר היום (ראשון) כי למרות העלייה בנתוני התחלואה, הוא מאמין שישראל רחוקה מאוד מקצה גבול יכולת הספיקה של בתי החולים. עם זאת, לדבריו אי אפשר להשאיר את הדברים כמו שהם עכשיו, ודרושה פעילות נמרצת כדי לשנות את המגמה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המודל של פרופ' שפרכר מיושם מזה כמספר שבועות בתוך המודל הלאומי של פרופ' רוני גמזו. לדברי שפרכר, כל המודלים מנבאים כעת התקדמות איטית מתונה ועלייה במספר החולים הקשים, אך פתיחת השמיים ופתיחת שנת הלימודים צפויות להשפיע על התחלואה ולא מאפשרות ניבוי מדויק.
פרופ' שפרכר ציין שעל אף העלייה בשיעור התחלואה הקשה שמתרחשת, בתי החולים בישראל רחוקים מקצה גבול היכולת, "ובוודאי שממראות אפוקליפטיים כמו שראינו באיטליה ובחלק מהערים בארצות הברית".
עם זאת, פרופ' שפרכר הסביר שהמספר הגבוה של החולים הקשים (445) וגם המספר הגבוה יחסית של הנדבקים חדשים מסמנים על הצורך בהתערבות דחופה. "אי אפשר להשאיר את הדברים כמו שהם עכשיו, אבל הוכח שסגר כאמצעי בלעדי לעצירת המגפה הוא דבר שמועד לכישלון", אמר הפרופסור.
הפרופסור הסביר שבמידה שמטילים סגר, חייבים להתלוות אליו גם תגבור מערך הבדיקות האפידמיולוגיות, סיוע לאוכלוסיות שבסגר והיכולת לרתום את הציבור לתהליך כזה. "יש פה הזדמנות לאחד הרבה מאוד אנשים סביב משימה לאומית אני מקווה שיזהו את ההזדמנות הזאת".