בעקבות החלטת הממשלה לסגור את חדרי הכושר והסטודיו כצעד ביניים לפני סגר מלא, בעלי עסקים רבים בתחום הספורט הודיעו היום (ראשון) כי אינם מתכוונים לציית להוראות החדשות: "פגיעה בספורט משמעה פגיעה בחוסן הפיזי והמנטלי של כולנו".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בתוך כך, ולמרות שבליכוד מאיימים לפטרה, יו"ר ועדת הקורונה ח"כ ד"ר יפעת שאשא ביטון אמרה שתשקול לפתוח מחדש את חדרי הכושר בניגוד להחלטת הממשלה "אם לא תקרה קטסטרופה" בישיבה שתיערך היום.
מלבד החשש לפרנסתם, מבטאים אנשי המקצוע בתחום חשש מהנזקים הבריאותיים שהחלטת הממשלה עלולה לגרום ומודיעים שלא יסגרו את בתי העסק שלהם. "אני חושב שקיבלנו במשך 4 חודשים מספיק מכות, ואם אקבל עוד מכה נוספת סביר להניח שלא אקום ממנה", אמר ל-N12 שמואל מלול, בעל חדר הכוח 100% power gym בתל אביב. "אם בית כנסת עד 10 אנשים זה חיוני - גם סטודיו לבניית מסת ושריר ושמירה על גוף בריא זה חיוני. אני דורש שוויון, ואני מוכן להילחם עליו בכל דרך - אני מוכן לקרב".
גם נופר אזולאי גבאי, בעלים של מרכז Green House בחולון, לא מתכוונת להשעות את הפעילות: "אנחנו לא נעצור את הספורט ונמשיך לקיים אותו בכל דרך, כי אחרת כבר לא יהיה הבדל בין חולים מאומתים לכאלה שלא".
ליאת אסדו, בעלת סטודיו Pi Liat is בשלומי חושבת שצריך לאפשר פעילות ספורט מאורגנת, תחת מגבלות התו הסגול. "במיוחד בימים אלה ניתן וחשוב לשלב ספורט בחיינו - למניעת מחלות, דיכאון ויצירת יציבות ושפיות. פגיעה בספורט משמעה פגיעה בחוסן הפיזי והמנטלי של כולנו", אמרה אסדו.
ארגון מורי היוגה בישראל גיבש נייר עמדה ובו ביקשו להחריג את תרגול היוגה מענף הכושר והספורט מפני שמדובר בכלי טיפולי חשוב וכי אין בעיה לשמור על מרחק בין המתרגלים בשיעור. עו"ד אביגדור פלדמן אף חתם על חוות דעת משפטית בנושא, לפיה שיעורי יוגה לא נאסרו לפי נוסח ההנחיה שהעבירה הממשלה.