כשבוע לאחר שדווח בדרום קוריאה על אדם שנדבק שוב בקורונה, מחקר בבית הספר לרפואה במדינת נבאדה הראה כיצד צעיר בן 25 נדבק בשנית בנגיף. אומנם יש לא מעט דיווחים על אנשים שנדבקו פעמיים בקורונה - אבל מדובר במקרה הראשון בארה"ב שתועד במחקר. במקביל, אמצעי תקשורת בבריטניה דיווחו על מסמך שהוצג לממשלה והודלף, ומזהיר מ-81,000 מתים מהנגיף במהלך החורף הקרוב. בצרפת מתמודדים עם גל שני קשה במיוחד, ימים ספורים לפני החזרה ללימודים.  

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

החולה בן ה-25 מארה"ב אובחן לראשונה כחיובי בחודש אפריל. הוא סבל אז מכאבי ראש, כאב גרון, שיעולים, שלשולים ובחילות. הוא החל להרגיש טוב בתאריך 27 באפריל, ואובחן שלילי לנגיף בשתי בדיקות שעבר לאחר מכן.

הוא המשיך להרגיש טוב עוד כחודש אחר כך, אלא שאז, ב-31 במאי, חזרו לו שוב סימפטומים שאופייניים לנגיף הקורונה, בהם כאבי ראש, חום, סחרחורת, שיעולים, בחילות ושלשולים. חמישה ימים חלפו, ומצבו החמיר. הוא אושפז בבית החולים ונזקק לתמיכה נשימתית. לבסוף, הוא נבדק לקורונה - והתברר כי הוא נדבק שוב בנגיף.

החוקרים מבית הספר לרפואה בעיר רינו שבנבאדה בחנו את הנתונים הגנטיים של שני הנגיפים שהצעיר נדבק בהם. המחקר שלהם הציע כי מדובר בשני סוגים שונים של הנגיף. החוקרים טוענים שהמחקר מוכיח שאדם יכול להידבק מספר פעמים בנגיף, ואומרים שזה עלול להפחית משמעותית את יעילות החיסון שעתיד לבוא.

"אנחנו עדיין לא יודעים עד כמה החסינות של הגוף שנושא את הנוגדנים של הנגיף חזקה, כמה זמן היא נמשכת, ועד כמה הנוגדנים הם בעלי תפקיד חשוב בתהליך של הדבקה חוזרת", אמר מארק פנדורי, מנהל במעבדה לבריאות הציבור בנבאדה. "אם תתאפשר הדבקה מחדש בטווח זמן כה קצר, יכולות להיות לכך השלכות על יעילותם של החיסונים שפותחו כדי להילחם במחלה".

מבקרים בגלריית וואלאס בלונדון, 15.7.20 (צילום: Leon Neal, Getty Images)
מבקרים במוזיאון בלונדון עם מסכות בחודש יולי האחרון|צילום: Leon Neal, Getty Images

לא מדובר במקרה הראשון שמתועד ברחבי העולם של הדבקה חוזרת. בשבוע שעבר, חוקרים בהונג קונג אמרו כי הם מצאו את המקרה המתועד הראשון של הדבקה חוזרת של בן 33. גם המחקר הזה מצא כי בן ה-33 נדבק בשני זנים שונים של הנגיף - אבל הפעם בהפרש גדול יותר - של 142 יום.

בריטניה: מסמך שמזהיר מתסריט אימים בחורף הקרוב

בינתיים, מסמך שהוצג לממשלת בריטניה מזהיר מהמקרה הגרוע ביותר, אבל כזה ש"סביר שיתרחש", ולפיו ימותו בבריטניה בתקופת החורף ועונות המעבר (בין יולי האחרון למרץ) 81,000 איש. התרחיש הוגש במסמך שעליו חתמה קבוצת היועצים המדעיים למקרי חירום בבריטניה עבור הקבינט הבריטי בסוף יולי.

במקביל, גם בצרפת מביעים דאגה מנתוני תחלואת הקורונה שמתחילים לעלות במדינה. לפי הרשות לבריאות הציבור במדינה, צרפת חווה כעת גידול אקספוננציאלי בהדבקות בקורונה עם 7,379 נדבקים חדשים אתמול, יום שישי. מדובר במספר הנדבקים הגבוה ביותר ביממה בצרפת, מאז הגל הראשון במדינה בסוף מרץ.

מספר המקרים החדשים של קורונה במדינה גדל בהתמדה לאורך כל חודש אוגוסט. ביום רביעי אובחנו במדינה 5,429 איש, וביום חמישי המספר קפץ ל-6,111. ביממה האחרונה כאמור, מספר הנדבקים בצרפת כבר חצה את ה-7,000.

קורונה באירופה, איש עם מסכה באיטליה (צילום: רויטרס, רויטרס_)
קורונה באירופה, איש עם מסכה באיטליה|צילום: רויטרס, רויטרס_

העלייה בנתוני התחלואה בצרפת מגיעה בסוף חופשת הקיץ הארוכה, ורגע לפני החזרה לעבודה וללימודים בשבוע הבא. כל התלמידים צפויים לחזור שם ללימודים בימים שלישי או רביעי, כשהם עוטים מסכות אם הם בני 11 ומעלה, וכשעל כל צוות בית הספר לעטות מסכות גם כן.