ילדים עד גיל 10 נמצאים בשיעור הדבקה נמוך ביחס לגודלם באוכלוסייה – כך עולה מנתוני משרד הבריאות שנחשפו אמש (שני) במהדורה המרכזית. עוד עולה מהנתונים כי הסיכוי להידבק מילד חולה בבתי הספר גבוה מאשר בגנים.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

הנתון הראשון שנבדק על ידי משרד הבריאות הוא הקשר שבין מספר החולים המאומתים לשיעור קבוצת הגיל באוכלוסייה. מהממצאים עולה, כי ילדים עד גיל 10 נמצאים בשיעור הדבקה נמוך ביחס לגודלם בחברה. אולם, הנתון עולה בהדרגה - מגיל 15 ומעלה שיעור ההדבקה קופץ ומגיע לשיא בגילאי ה-20. בגילאים אלה אחוז החולים גבוהה יותר משיעורם באוכלוסייה. ניתן לומר שמדובר בפער דרמטי - ילדים חולים הרבה פחות ביחס לכמותם במדינה.

האם ילדים מדביקים? (צילום: n12)
האם ילדים מדביקים?|צילום: n12

הנתון הבא בדק כמה ילדים נדבקו מכל חולה מאומת ששהה יחד איתם במסגרות. על פי הממצאים, בגנים שבהם היה חולה מאומת, ב-61 אחוזים מהמקרים אף אחד לא נדבק ממנו. ב-30 אחוזים מהמקרים הילד החולה הדביק רק עוד ילד אחד בגן.

האם ילדים מדביקים? (צילום: n12)
אירועי הדבקה בגני ילדים|צילום: n12

ומה עם בתי הספר? כאן התמונה משתנה. בבתי ספר שבהם היה חולה מאומת, ב-35 אחוזים מהמקרים הוא לא הדביק אף אחד. אבל, באחוז דומה הוא גם גרם להדבקה של ילד אחר. כלומר, הסיכוי שילד חולה ידביק בבית ספר גדול מזה שבגן.

האם ילדים מדביקים? (צילום: n12)
אירועי הדבקה בבתי ספר|צילום: n12