ערב יום הכיפורים, נתוני ההדבקה בנגיף הקורונה בישראל עדיין אינם מעודדים. דוח שמפרסם הבוקר אגף המודיעין קובע: "מספר החולים החדשים ליום בישראל הוא הגבוה בעולם ביחס לאוכלוסייה". עוד נרשמת עלייה דרמטית במספר החולים הקשים, שעל פי הדוח "עלה ביותר מפי עשרה בשלושת החודשים האחרונים ומשקף עלייה אותנטית בתחלואה".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מספר המאומתים החדשים עלה הבוקר (ראשון) רק ב-5,723, אך מספר הבדיקות נמוך בהשוואה לשבוע האחרון. על פי דוח של אמ"ן, יידרשו למעלה מ-90 ימים כדי להגיע ל-400 נדבקים ביום. 43,499 בדיקות נערכו אתמול בישראל וסך הנבדקים שנמצאים חיובים מטפס בהדרגה ועומד על 13.1%. תוך יממה אחת 22 ישראלים מתו מהנגיף ובכך עלה מספר הנפטרים בישראל ל-1,439.
משרד הבריאות מפרסם היום דוח המסכם את תמונת המצב של הצוותים הרפואיים שנדבקו בקורונה או נמצאים בבידוד בשל מגע עם חולה מאומת. מן הדוח עולה כי מספר אנשי הצוות הרפואי הנמצאים בבידוד שהגיע לשיא בחודש ספטמבר ועומד על 4,592. מקרב אנשי הצוות הרפואי ישנם 1,899 נדבקים בקורונה. בשיאו של הגל הראשון עמד שיא המבודדים בקרב הצוות הרפואיים על 3,777.
פרופ' יונתן הלוי, נשיא בית החולים 'שערי צדק' בירושלים אמר בשיחה עם N12: "למרות הזגזוג בקבלת ההחלטות, כל הצעדים שננקטו עם הטלת הסגר נועדו על מנת למנוע את הפיכתה של ישראל לאיטליה. נכון להיום אין חשש שלא יהיו מספיק מכונות הנשמה, אבל החשש הוא מהורדת סטנדרט הטיפול והקשב של הצוות הרפואי לחולה. זה יקרה אם נחצה את רף ה-800 חולים קשים ואנו קרובים אליו מאוד. יש מחסור בצוות רפואי, בין היתר בשל ההדבקה בנגיף והצורך בבידוד ובעתיד אנחנו עלולים למשל להגיע למצב שאחות אחת תיאלץ לטפל ב15 חולים".
על פי הניתוח שמפרסם הבוקר מרכז המידע והידע של אמ"ן, יידרשו יותר משלושה חודשים בכדי להגיע לרף חולים של פחות מ-400 ליום. עוד מראים הנתונים כי מספר החולים החדשים ליום בממוצע השבועי בישראל הוא הגבוה ביותר בעולם ביחס לאוכלוסייה. אחוז הבדיקות החיוביות עולה גם הוא וממשיך להיות גבוה מאוד. מספר החולים הקשים עולים גם הם בקצב מדאיג ובחודש האחרון ישנה עלייה של כ-70% במספרם ובשלושת החודשים האחרונים הוא זינוק ביותר מפי 10.
בהדסה עין-כרם מאושפזים הבוקר 112 חולים, 25 מהם במחלקות לטיפול נמרץ ו-12 מתוכם מונשמים. פרופסור דרור מבורך מנהל מחלקת הקורונה בהדסה עין-כרם מתאר את המצב: "יש זרם בלתי פוסק של חולים. אנחנו עוד לא מעבר לסף היכולת שלנו להכיל, אבל כל עלייה במספר החולים מורידה את היכולת שלנו להגיב לכלל החולים, גם אלו שאינם נדבקו בקורונה. אם הציבור לא יישמע להנחיות, זה עלול להוביל אותו למצב של אי ספיקת מערכת הבריאות". פרופ' מבורך הוסיף: "אני קורא לציבור: תימנעו מהתקהלויות, תעטו מסכה בכל סיטואציה ושמרו על מרחק והיגיינה. זה מה שישמור עליכם יותר מהכל עד שהמגפה תדעך או שיהיה לה חיסון. אנחנו נעמוד בעומס הרפואי רק אם הציבור יהיה ממושמע".