קפה לפני אימון? שריר הופך לשומן? המיתוסים נחשפים: אימוני ספורט רבים לא ממש השתנו עם הזמן. גם לפני עשרות שנים אנשים רצו, שחו, רכבו על אופניים ודחפו משקולות בשעות הפנאי, פחות או יותר כפי שעושים אנחנו גם היום. גם המיתוסים העתיקים חלקם נשארו. איך נשרוף יותר קלוריות, מה כדאי ומה אסור לאכול, מה חשוב לעשות לפני ואחרי אימון ואיך נשמור על הגוף שלנו בריא ובכושר. בדקנו מה אמת, מה לא בהכרח נכון ומה סתם מיתוס. לכל המיתוסים – צפו בכתבה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
המיתוס הראשון: מתיחות
מולי אפשטיין, פיזיולוג ספורט מסביר את החשיבות של מתיחות: "אדם שהולך לבצע פעילות גופנית בחדר כושר, או יוצא לשיעור ריצה לא צריך לבצע מתיחות סטטיות אלא חימום מפרקים. אפשר גם לעשות תנועה דינמית לחימום הגוף".
אז האם צריך לעשות מתיחות לפני אימון? התשובה היא שתלוי איזה. וזה כל העניין – מתיחות תנועתיות או המתיחות של פעם, הסטטיות.
המיתוס השני: שריר הופך לשומן
ידוע שחשוב מאוד להתמיד באימונים. לכן הגבלות הקורונה פגעו כל כך במנויים הקבועים שלא יכלו להגיע לחדרי הכושר. אבל מה קורה לשרירים שלנו כשאנחנו לוקחים הפסקה?
"שריר לא הופך לשומן ושומן לא הפוך לשריר", מסביר אפשטיין. "מדובר על שתי רקמות שונות לחלוטין, כמו שנגיד שמלפפונים הופכים לעגבניות".
מאמן הכושר של מכבי ת"א רגב פנאן מוסיף: "אנחנו רואים אדם שרירי שמפסיק להתאמן ואז פתאום הוא נראה רופס, זה רק כי הפסיק להתאמן".
המיתוס השלישי: אימון משקולות פוגע בצמיחה
הסיבה למיתוס הזה משעשעת במיוחד, במשך שנים רבות כוכבי ענף הרמת המשקולות במשחקים האולימפיים היו ספורטאים תורכים נמוכים מאוד. משום שהיו נמוכים כ"כ, פנו לענף הזה שבו אין שום חיסרון בלהיות נמוך. אבל המיתוס נשאר.
זה מה שחושב על כך מולי אפשטיין: "אימון גופני נכון יכול לעודד את פוטנציאל הגדילה, לכן הוא ממש לא נכון. זה כמו שאגיד לך ללכת לשחק כדורסל ואז תהיה גבוה".