עלה ב-3 מספר המתים מקורונה בישראל: משרד הבריאות פרסם הערב (שלישי) עידכון לנתונים ולפיהם עד כה נפטרו 184 חולי קורונה. מספר הנדבקים עלה ל-13,942, מתוך 113 חולים מונשמים. בנוסף, 139 חולי קורונה מוגדרים במצב קשה ו-142 בינוני. במקביל, כחלק מתהליך החזרה לשגרה ובמטרה להקל על בתי החולים, פרופ' איתמר גרוטו, המשנה למנכ"ל משרד הבריאות שיגר היום (שלישי) לבתי וקופות החולים, מד"א, צה"ל ושב"ס, מכתב ובו סיכום דיון בנוגע להקצאת דגימות לבדיקת קורונה.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בדיון שהתקיים אתמול בראשותו של גרוטו נקבע כי החלוקה תתבצע על פי מספר מוקדים עיקריים בארץ שמפורטים במסמך: נתיבות, בית שמש, כוכב יעקוב, מגזר ערבי ורהט. "ההקצאה ליומיים הקרובים תהיה 11 אלף לכל יום", נכתב.
עוד הוחלט: מעבדות בדיקה יעבדו פחות שעות והאחריות על תועבר בצורה הדרגתית לקופות החולים. על כל עירייה לבצע ההערכה לגבי כמות הנבדקים שצפויים להגיע למתחמי "היבדק וסע" – על פי הנתונים מהימים האחרונים.
במסמך הומלץ לבתי החולים להוריד את מספר הדגימות מ-1,500 ל-1,000. בנוגע למוקדים בעייתיים נכתב: "במזרח ירושלים - אזור שמאוד מטריד, צריך למקד את הבדיקות. הנתונים שם הם בסביבות ה-100 חולים". המשנה למנכ"ל משרד הבריאות הוסיף: "צריך לעשות מיקוד בתוך השכונות רוממה ורמות בירושלים - שכונות שאנחנו בפער שם".
במכתב שנשלח לכלל כוחות הרפואה בישראל הודגש כי תמונת המצב לגבי אוכלוסיית השוהים הבלתי חוקיים בתל אביב אינה ברורה. "בראייה קדימה, כשנחזור לעבוד, האוכלוסייה הזו תהיה מדבקת", הודגש. בנוסף, נכתב כי המגמה ברהט ובפזורה הבדואית שלילית ולכן יש להרחיב שם את הבדיקות - החל ממחר.
סיכום המסמך ששלח המשנה למנכ"ל משרד הבריאות:
1. יישובים בעלי פוטנציאל הסתבכות גבוה: נתיבות, בית שמש, כוכב יעקב, רהט.
2. אפשר לצמצם את שעות העבודה במעבדות.
3. אפשר לצמצם את מספר בדיקות הקורונה בבתי החולים מ-1,500 ל-1,000 בלבד
4. מזרח ירושלים – אזור מטריד במיוחד. צריך למקד שם בדיקות.
5. שכונות בעלות פוטנציאל הסתבכות גבוה בתוך ירושלים: רוממה ורמות.
6. אוכלוסיית השוהים הבלתי חוקיים בדרום תל אביב – כשנחזור לעבוד האוכלוסייה הזו תתפזר ותהיה מדבקת.
7. הפזורה הבדואית בדרום – חייבים להרחיב שם את הבדיקות.