עקומת התוצאות החיוביות לבדיקות הקורונה עולה בימים האחרונים באופן קבוע ומספר הנדבקים ביממה האחרונה הגיע ל-532. עם זאת, חלק גדול ממחלקות הקורונה שנפתחו מחדש עדיין עומדות כמעט ריקות, ומספר החולים קשה והמונשמים יחסית יציב. מדוע זה המצב?

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות

ראשית יש לציין את מדיניות הבדיקות החדשה שעליה הכריז שר הבריאות יולי אדלשטיין. במסגרת מדיניות זו זכאים להיבדק גם לאלו שלא חווים תסמינים של הנגיף. בנוסף, הבדיקות הורחבו לכלל חלקי הארץ והן לא ממוקדות באזורי תחלואה ממוקדים כמו בתי ספר.

מנכ"ל משרד הבריאות, פרופסור חזי לוי, הסביר כי בעקבות השינוי יותר צעירים נבדקים וכך שיעור המאומתים בקרבם גדל: "אני ער לכך שמדי יום נוספים 450 נדבקים חיוביים ועדיין לבתי החולים מגיעים פחות חולים רגילים, חולים קשים ומונשמים, ממה שראינו במרץ ובאפריל. אבל אין תימוכין לכך שהנגיף נהיה ידידותי ונחמד".

קורונה בישרל (צילום:  Photo by Hadas ParushFlash90, פלאש/90 )
מחלקות הקורונה כמעט ריקות. ארכיון|צילום: Photo by Hadas ParushFlash90, פלאש/90

רוב מקרי התחלואה בקרב צעירים עד כה היו מקרים קלים כך שרובם גם חוו סימפטומים מועטים או שהיו א-סימפטומטים, אמר ד"ר אמיר שחר, מנהל המערך לרפואה דחופה בבית החולים לניאדו. מנגד, פרופסור גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא טענה שהיא דווקא כן חוששת שיהיו יותר חולים קשים: "אני מאוד מקווה שכן נצליח להוריד את התמותה. יש לנו בכל זאת טיפולים חדשים. אני לא יכולה להגיד שאני בשאננות".

אך גם אם אכן המצב ישוב ויסתבך, יש מקום לאופטימיות: מתברר שלמרות שתרופה ייעודית עדיין אין והחיסון עוד רחוק - הטיפול של היום הוא טיפול טוב יותר ממה שהיה לפני חודשיים. "יש הרבה יותר ידע וניסיון אישי עם המחלה הזו שבחודש מרץ הייתה זרה למגזר הרפואי לחלוטין", הסבירה ד"ר קארינה גליק מבית החולים אסותא באשדוד.

פרופסור חזי לוי, מנכ
מנכ"ל משרד הבריאות החדש, פרופסור חזי לוי|צילום: פלאש/90

גורם נוסף שעוזר בהתמודדות עם העלייה בתחלואה הוא הפנמת הצורך בהגנה על הקשישים. המנכ"ל החדש הורה להגדיל את כמות הבדיקות וגם למגן את הצוותים במוסדות הגריאטריים לפי התקנים המקובלים בבתי החולים.