בדרך לחיסון לקורונה מתוצרת ישראל? במכון הביולוגי רשמו התקדמות משמעותית לקראת פיתוח חיסון לנגיף - כך דווח הערב (ראשון) במהדורה המרכזית. המדענים במכון בנס ציונה סיימו בימים האחרונים ניסוי מוצלח במכרסמים שהוא שלב מרכזי בפיתוח חיסון, שיאפשר לעבור בקרוב לניסויים בזן נוסף של בעלי חיים ובהמשך אף לניסויי בטיחות בבני אדם. ההערכה היא שאם הניסויים יתפתחו בקצב הרצוי ניתן יהיה להשיג חיסון בתוך כשנה, ייתכן שאפילו פחות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
בניסוי המוצלח נבחן חיסון שפותח במכון הביולוגי ונוסה על שתי קבוצות של מכרסמים, אחת שקיבלה את החיסון ואחת שלא קיבלה. שתי הקבוצות הודבקו בנגיף - המכרסמים שלא חוסנו נדבקו וחלו בעוד המכרסמים שחוסנו לא חלו.
השלמת הניסוי במכרסמים תאפשר לעבור בקרוב לניסוי בזן נוסף של בעלי חיים. אם גם הניסוי הזה יושלם כמצופה, ניתן יהיה לעבור לניסויי בטיחות בבני אדם שיבדקו את מידת היעילות של החיסון ואת תופעות הלוואי שלו.
ההערכה היא שטווח הזמן לפיתוח חיסון לקורונה עומד על כשנה, ייתכן שאפילו פחות. במכון הביולוגי מאמינים שאם הניסויים יתפתחו בקצב שהם חוזים, אפשר יהיה להשיג חיסון.
במקביל, נמשכים המאמצים להשגת תרופה לקורונה. חוקרי המכון הצליחו להפיק שמונה נוגדנים לנגיף ורשמו על כך פטנט בין-לאומי. כעת מנסים המדענים לייצר קוקטייל בין-לאומי מתוך השמונה האלה שיידע להעניק טיפול יעיל יותר נגד הנגיף. בשלב הבא יפנו החוקרים לחברות בינלאומית במטרה שאלו יוכלו לייצר את הנוגדנים בכמויות מסחריות.
הנוגדנים הופקו באמצעות דגימות דם שנלקחו מחולים קשים שהחלימו, וכן מבעלי חיים. הפקתם כאמור מקרבת מאד מציאת תרופה שתדע לטפל בנגיף - אך פיתוח חיסון הוא דבר מורכב יותר. שר הביטחון היוצא נפתלי בנט בירך על הגשת הפטנטים: "זהו צעד נוסף וחשוב בדרך לפיתוח תרופה. אנשי המכון הביולוגי עובדים מסביב לשעון כדי להגיע לפתרון שיציל חיי אדם. כל הכבוד למדענים ולאנשי הפיתוח, אתם מביאים גאווה רבה למדינת ישראל".