נערה בת 15 ממרכז הארץ שאפה בטעות סיכת תפירה לגופה בשבוע שעבר ופנתה מיד למוקד רפואי הסמוך לביתה. לאחר שהרופא התרשם כי היא אינה מתקשה לאכול ולשתות, הוא הסיק כי הבעיה חלפה והנערה חזרה לביתה. בחלוף מספר ימים החלה להרגיש תחושת דקירה בזמן שלקחה נשימה עמוקה, וכשהגיעה לבית החולים מאיר התברר - הסיכה הייתה נעוצה בדופן הריאה הימנית שלה. בפעולה חדשנית ומדוייקת הצליחו הרופאים לחלץ את הסיכה ולהימנע מניתוח.
לעדכונים נוספים ושליחת שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
"כשהתחלנו בפעולת הברונכוסקופיה בחדר הניתוח על מנת להוציא את הסיכה הבחנו באמצעות המצלמה הזעירה כי הסיכה נדדה רחוק לתוך הריאה ואי לכך נדרשנו להשתמש במיכשור אנדוסקופי קטן במיוחד שיוכל להגיע מספיק רחוק למעמקי הריאה", הסביר ד"ר איל רומם, ראש תחום רפואת ריאות פולשנית במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית. אולם בכך לא תמו הקשיים בהליך חילוץ הסיכה.
"לדאבוננו שמנו לב כי הסיכה ננעצה עמוק בדופן אחד הסימפונות בריאה הימנית ולכן הניסיונות לחלץ את הסיכה עם המלקחיים הזעירים לא צלחו", הסביר פרופ' דוד שטרית, מנהל מערך הריאות במאיר שהשתתף גם הוא בפעולה המורכבת.
לדברי ד"ר רומם, במקרים שבהם אין אפשרות לחלץ את הסיכה, קיים חשש לפגיעה משמעותית בדרכי הנשימה ולכן השלב הבא הוא העברה לניתוח הכולל פתיחת בית חזה עם כריתה של חלק מהריאה. "אולם, בניסיון אחרון להמנע מניתוח השתמשנו בסכין חשמלית זעירה ובעזרתה בוצע חיתוך של חלק קטן סביב האזור בו הייתה נעוצה הסיכה וכך הצלחנו לשחרר את הלחץ שהפעילה הסיכה על דפנות הסימפונות ולהוציאה ללא פגע מריאתה של הנערה", הוסיף ד"ר רומם. "לצערי, אנו מכירים לא מעט מקרי שאיפה המסתיימים על שולחן הניתוחים עם צורך בחיתוך בית החזה, ושמחנו מאוד שהצלחנו לחסוך מהנערה הצעירה ניתוח מורכב והחלמה ממושכת. ההתמדה השתלמה ועוד באותו היום המטופלת שוחררה לביתה".
לדבריהם, סיכות ראש ותפירה הן אחד מהחפצים הנשאפים ביותר והצוות במאיר רואה לא מעט מקרים כאלו. "ההרגל הנפוץ לאחוז בפה בחפצים כגון סיכות וקיסמים הוא הרגל מגונה אשר טומן בחובו פוטנציאל לנזק בריאותי ניכר ואף מסכן חיים ויש להימנע ממנו בכל מחיר", הדגישו.