פרסום ראשון: משרד הבריאות יצא הבוקר (שני) בתוכנית שכוללת טיפול פסיכולוגי טלפוני בחינם לכל מי שזקוק לסיוע נפשי בעקבות משבר הקורונה. התוכנית גובשה לנוכח העלייה בביקוש לסיוע נפשי שנצפית מאז תחילת המשבר. לביצוע התוכנית – קופות החולים יעמידו פסיכולוגים לרשות המטופלים שיעניקו שלושה מפגשים טלפוניים של 45 דקות.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות  

אם הפסיכולוג ירגיש שמדובר בבעיה חמורה מצד המטופל, שדורשת טיפול מעמיק יותר, הוא יוכל להפנות את המטופל להמשך סיוע במערך בריאות הנפש. מי שיעניק את הטיפול הן ארבע קופות החולים שנדרשו להיערך לתחילת הפעלת השירות בהקדם האפשרי.

קופת החולים 'מכבי' תהיה הקופה הראשונה שתעניק את השירות, החל מיום רביעי הקרוב. ממכבי נמסר: "המבוטחים יוכלו לבקש את השירות בחיוג לכוכבית 3028".

ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה בישראל, התייחס לתוכנית החדשה: "מזה חודשים אנו מתריעים מפני 'המגפה שאחרי המגפה' כלומר ההשלכות הנפשיות בעקבות הקורונה וההתמודדות עם ההגבלות. קראנו ואנו ממשיכים לקרוא 'אל תשכחו את הרכיב הנפשי'".

ד
ד"ר צבי פישל, יו"ר איגוד הפסיכיאטריה|צילום: אביטל צימט

"הצפי הוא לכמיליון ישראלים שיחושו במצוקה נפשית, התחזית שלנו גובתה בנתוני הלמ"ס ואנו רואים עליה בפניות למרפאות הפסיכיאטריות", הוסיף ד"ר פישל. "מערכת בריאות הנפש המדולדלת ממילא זקוקה להפניית משאבים רבים על מנת לטפל במיידיות ובמקצועיות הראויה באוכלוסיית הילדים המבוגרים והקשישים".

ירדן מנדלסון, מובילת פורום "הפסיכולוגים הציבוריים בישראל", אמרה: "בזמן משבר הקורונה המצוקות הנפשיות עולות. בגל הראשון הרוב שרדו את המשבר, אבל כעת אנחנו רואים עלייה בפנייה לטיפול נפשי. יש עומסים כבדים על המגזר הציבורי בכל מה שנוגע להמתנה לפסיכולוגים ציבוריים. חולים רבים מנועים מלהגיע למפגשים פנים אל פנים בעקבות בידוד, ובמקרים כאלו מבצעים טיפול מרחוק או באמצעות שיחת 'זום', אבל אפשרות כזו לא מונגשת לכל האוכלוסיות. התכנית החדשה של משרד הבריאות אינה פיתרון מקצועי לטווח הארוך והיא יקרה יותר מהשקעה בשירות הפסיכולוגי הציבורי".