העלייה בנתוני התחלואה נמשכת, כשבשבוע האחרון נוספו יותר מ-800 חולים חדשים - מספרים שמדאיגים את מקבלי ההחלטות ומזכירים את ראשית ההתפרצות בישראל, לפני כמעט שלושה חודשים. אתמול נרשמה העלייה החדה ביותר מאז אפריל, עם 214 חולים חדשים בתוך יממה אחת. רה"מ נתניהו הזהיר שאם התחלואה תימשך לא יהיה מנוס מהחזרת ההגבלות, ומנכ"ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן טוב הביע חשש מכך שבעוד חודש יהיו המון חולים קשים. אולם, במערכת הבריאות נשמעים גם קולות מתונים יותר.

לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות 

ערים שמוגדרות הבוקר כ"מוקדים פעילים" של התפרצות הן רהט, חורה וערערה בנגב שנמצאות שלושתן בראש הרשימה. לפי מרכז המידע הלאומי למאבק בקורונה, יש צורך להגביר את האכיפה בערים הללו. ברמה נמוכה יותר נמצאות הערים ירושלים, תל אביב, בני ברק, צפת ואילת שהוגדרו גם כן כמוקדים, כששם בשלב הנוכחי יש צורך בהגדלה של מספר הבדיקות בלבד.

"צריך לקחת את 'הגל השני' בפרופורציות", אמר הבוקר (שישי) מנכ"ל שערי צדק לשעבר, הפרופסור יונתן הלוי, בריאיון לגל"צ. "עשרה ימים אחרי העלייה בתחלואה, מספר המונשמים לא עלה כמעט בכלל. המסקנה המתבקשת היא שרוב הנדבקים או לא מדבקים בכלל או מעט מאוד".

צפו בדברי פרופ' הלוי (צילום: חדשות 2)
צילום: חדשות 2

עוד אמר פרופ' הלוי: "המערכת יותר מוכנה לגל השני. הכפלנו את מספר מכונות ההנשמה מאז תחילת המגיפה. עם זאת, היא לא תהיה מוכנה לגל משולב של קורונה ושפעת". על הסערה סביב המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, שהעניק אישור מיוחד לאיש עסקים להימנע מבידוד עם חזרתו לארץ, אמר הלוי: "קצת מדאיג שעוברות השעות והוא לא אומר את גרסתו לדברים, אבל יכול להיות שיש לו סיבות".

לפי נתונים שפרסם אמש משרד הבריאות חל זינוק של 214 חולים חדשים ביממה אחת. מספר הנדבקים החדשים שלשום עמד על 175. ביממה האחרונה לא נפטרו חולים, ואל מספר המונשמים הצטרף מאושפז אחד - כך שהמספר הכולל עומד כעת על 24. העיר שבה אובחן מספר החולים הגבוה ביותר בימים האחרונים היא עדיין תל אביב - שם התגלו 92 חולים חדשים בתוך שלושה ימים.

רה
רה"מ בנימין נתניהו בהצהרה לציבור|צילום: n12

ביום שלישי השבוע אובחנו 148 חולים, ביום שני 169 וביום ראשון 111 חולי קורונה חדשים אובחנו. מאז מוצאי השבת שעברה אובחנו בישראל 817 חולי קורונה חדשים.

בראיון אתמול למהדורה המרכזית עם יונית לוי התייחס מנכ"ל משרד הבריאות היוצא משה בר סימן טוב לעלייה במספר החולים: "אסור לנו לנחש יותר מדי, אנחנו רואים מה קורה בעולם. במספר רב של מדינות היה מספר גדול של מתים". הוא הוסיף כי הוא סבר שאם מערכת הבריאות הייתה מגיעה לאלפי מונשמים, היו יכולים להיות אלפי מתים מקורונה בישראל: "ראינו תרחישים כאלה, זה יכול לקרות".

בר סימן טוב גם ציין שהוא חושש מהדבקה בקרב תלמידים וצעירים, שיכולים להדביק את המבוגרים: "אני חושש שבעוד חודש-חודש וחצי אנחנו נראה מסה של חולים קשים". עוד הוסיף כי לישראל יש את המנגנונים לטיפול במצב של החמרה, אבל לטענתו - "שום דבר לא ילך בלי התנהגות נכונה".