למרות העלייה העקבית במספר חולי הקורונה שנרשמה בשבועות האחרונים, משרד הבריאות לא סוגר את המשק, ואפילו מאשר הקלות נוספות. אז מה בעצם ההבדל בין ההתפרצות הנוכחית לזו של חודש מרץ? "ישנם מספר הבדלים – יש סיבה טובה להניח שאנחנו מוצאים עכשיו יותר מקרים, כי יש יותר בדיקות", מסביר אייל לשם, מומחה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא בתל השומר. "אנחנו צופים שהמחלה תמשיך להופיע – נצטרך לזהות את המקרים ולבודד את המגעים".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אירוע ההדבקה שהיה במרץ-אפריל היה ממוקד במספר מקומות גאוגרפים ויש סבירות לא נמוכה שמספר המקרים היה הרבה יותר גדול ממה שגילינו, כי פשוט לא הצלחנו לבדוק את כולם", הסביר פרופסור לשם. "אנחנו יודעים את זה כי בגל הראשון הגענו כמעט ל-100 מונשמים, להרבה חולים קשים ופי 2 מודבקים ביום, כנראה היו הרבה יותר מודבקים שלא הבחנו בהם. יש סיבה טובה להניח שאנחנו מוצאים הרבה יותר מקרים, כי יש יותר בדיקות והמנגנון עובד בצורה אחרת".
פרופסור לשם התייחס גם למאמצים הגדולים שמתבצעים במטרה לשמור על אוכלוסיות שנמצאות בסיכון: "ההבדל המשמעותי השני הוא שהיום אנחנו שומרים יותר טוב על עליהם ולכן אין מקרים קשים. הרבה ממי שנדבק עכשיו הם צעירים בלי גורמי סיכון ולכן המקרים המונשמים נמוכים יותר. היום אנחנו יודעים גם יודעים לשמור עליהם יותר טוב".
"אנחנו צופים שהמחלה תמשיך להופיע באירועים מקומיים נקודתיים, בכל מקום שיש בו אנשים שנפגשים עם אנשים יש סיכון שתהיה הדבקה", הוסיף פרופסור לשם. "אנחנו נצטרך לזהות את אותם המקרים, לבודד את המגעים ולתת מענה לאוכלוסיות מיוחדות ששם המענה שלנו לא מספיק טוב".
בסיכום דבריו, פרופסור לשם הזכיר את המלצות משרד הבריאות וקרא להקשיב להן: "הציבור בארץ עייף ומותש מהאירוע הטראומתי שקרה לפני חודשיים, ומה שחשוב זה להסביר איך הוא עובר, במגע קרוב לבני אדם כשאין מסכות. כיוון שהנגיף ממשיך לעבור, הורים מבוגרים אמורים להמעיט בחשיפה. ההמלצה היא להמשיך להישמע להנחיות משרד הבריאות ובעיקר להבין שלא מדובר באירוע שהתחיל ונגמר, אלא במצב חדש בחיים שיהיה איתנו חודשים רבים ומי שלא יקפיד ולא ישמר עלול להיפגע".