הכנסת אישרה הערב (רביעי) בקריאה ראשונה לחדש את איכוני השב"כ, לאחר אישור הממשלה ולאחר שראש שהשב"כ הסיר את התנגדותו. בכירים בממשלה אומרים שקצב הנדבקים בקורונה עומד על יותר מ-400 נדבקים ביום ואין ברירה אלא לבצע את המהלך הזה, אחרת לא יוכלו להגיע במהירות לאנשים שהיו בסביבת הנדבקים, כדי לשלוח אותם לבידוד. עם זאת, ביממה האחרונה נוספו 265 חולים.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
מלבד הגידול בקצב הנדבקים, משרד הבריאות לא מצליח להשתלט על הבדיקות והחקירות האפידמיולוגיות, שאמורות לבודד את כל מי ששהה בסביבת חולה הקורונה. הבוקר התנהל דיון בנוכחות מנכ"ל משרד הבריאות הנכנס, חזי לוי, יחד עם הפרופסורים איתמר גרוטו וסיגל סדצקי ושורה של מומחים חיצוניים.
המומחים הביעו ביקורת נוקבת על גרוטו וסדצקי וטענו כי קיימות בעיות ניהוליות. לדבריהם, ניהול תהליך הבדיקות, התחקורים והבידודים הוא ניהול כושל ותפקידו של משרד הבריאות הוא לא להדגיש שצריך סגר, אלא לתת כלים שיימנעו את הסגר. לדבריהם, כל תהליך הבדיקות והחקירות איטי מדי וצריך לתת יותר סמכויות לגוף המנהל את הבדיקות, למכלול ולגוף החירום.
על מנכ"ל המשרד אמרו הבכירים כי על המדדים להיות הרבה יותר ברורים. הם טענו כי על המנכ"ל לדעת כל יום כמה אנשים נמצאים בבידוד, לדעת מי דואג לכך שאותם אנשים אכן ישהו בבידוד, ולדעת כמה זמן לוקח לכל חקירה כזאת להתנהל. הביקורת הנוקבת ככל הנראה תכריח את המערכת לעבוד בצורה נכונה יותר והשאלה שעומדת על הפרק היא מה יעשה איתה המנכ"ל הנכנס.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, נפגש מוקדם יותר עם ראש הממשלה בנימין נתניהו. בפגישה העלה ח"כ גפני את נושא הסגר שבוצע בשכונות ובערים החרדיות. "הכי קל לסגור את החרדים, הלוואי שבכל הארץ היו שומרים כמו בשכונות החרדיות, המציאות הזו גורמת נזק ומייצרת 'סטיגמה' על ציבור שתמיד אפשר לזהות אותו חיצונית."
"זה לא בסדר! ואני מבקש ממך אדוני ראש הממשלה שלא לתת לזה יד, הסגר הזה חמור מאד!", אמר.
התוכנית להאצת בדיקות הקורונה
במקביל, במשרד הבריאות מבקרים את מערך בדיקות הקורונה, בטענה שלקופות החולים לקוח יותר מדי זמן לבצע אותם. משדר הבריאות מנסה לדרבן את קופות החולים לעשות את הבדיקות בצורה מהירה יותר. רק אתמול משרד הבריאות הנחה את קופות החולים לעשות את הבדיקות בתוך 48 שעות.
ההנחיה התפרסמה בכלי התקשורת ובעיקר העלתה גיחוכים וביקורת על כך שמשרד הבריאות מנותק מהשטח. הערב התפרסם במהדורה המרכזית מסמך שבו נחשף כי משרד הבריאות מקצה 120 מיליון שקל כדי לתגמל את קופות החולים.
על פי המסמך, בדיקת קורונה שנלקחה והושלמה עד סוף יום העבודה למחרת תזכה את הקופה ב-170 שקל. בדיקה שנלקחה ביום בו הרופא הפנה לבדיקה והושלמה עד סוף יום העבודה למחרת, תזכה את הקופה ב-200 שקל. כל בדיקה למטופל בבית מלון שתושלם עד יום למחרת תזכה את הקופה ב-230 שקל ואם הבדיקה תתרחש בבית המטופל המחיר יעלה ל-300 שקלים. הדבר הרווחי ביורת לקופת החולים הוא לקחת בדיקה בבית המטופל, ביום בו הפנה הרופא ולהשלים אותה עד למחרת. בדיקה שתיערך בבית של מטופלו שגר בפריפריה - תתגמל את הקופהב-400 שקלים.